range-maxillary

Ben-Hur

  (2016)
Ben-Hur
Gen film:
Aventura, Drama
Regia:
Timur Bekmambetov
Actori:
Jack Huston, Nazanin Boniadi, Morgan Freeman, Toby Kebbell, Rodrigo Santoro, Ayelet Zurer, Moises Arias, Sofia Black Delia, Pilou Asbaek, Marwan Kenzari
Nota IMDB: n/a (n/a voturi)
Durata: 100 min
Tara: united states of america

Filmul are la bază romanul din 1880 al lui Lew Wallace, Ben-Hur: A Tale of the Christ, cu evreul Ben Hur drept personaj central, un prinț al Ierusalimului trădat și vândut ca sclav. Povestea izbăvirii sale se dezvoltă în paralel cu cea a vieții și crucificării lui Iisus, care se întâmplă să activeze în aceeași regiune în care este obligat să își ducă existența și Ben Hur.

Ben Hur, ortografiat și Ben-Hur, (în engleză Ben-Hur: A Tale of the Christ) este un roman de ficțiune istorică scris de Lew Wallace și publicat de editura Harper & Brothers la 12 noiembrie 1880. Este considerată „cea mai influentă carte creștină din secolul al XIX-lea” și a devenit cel mai bine vândut roman american, depășind Coliba unchiului Tom (1852) a lui Harriet Beecher Stowe ca număr de exemplare vândute.

Cartea a inspirat și alte romane a căror acțiune se petrece în vremurile biblice și a fost adaptată pentru teatru și film. Ben Hur a rămas în fruntea listelor de bestseller-uri până la publicarea romanului Pe aripile vântului (1936) al lui Margaret Mitchell. După lansarea adaptării cinematografice din 1959 a lui Ben Hur, care a fost vizionată de zeci de milioane de spectatori și a obținut unsprezece premii Oscar în 1960, vânzările cărții au crescut și le-au depășit pe cele ale romanului Pe aripile vântului.[2] Binecuvântat de Papa Leon al XIII-lea, romanul a fost prima operă literară de ficțiune care a obținut o astfel de onoare.[3] Succesul romanului și adaptărilor sale teatrale și cinematografice l-a transformat într-un simbol cultural popular, care a fost folosit pentru a promova numeroase produse comerciale.

Ben Hur este povestea eroică a unui personaj ficțional pe nume Iuda Ben Hur, un prinț evreu din Ierusalim, care este acuzat pe nedrept că ar fi încercat să-l asasineze pe prefectul imperial roman Valerius Gratus, condamnat pentru trădare și luat ca sclav de romani la începutul secolului I. El este eliberat de un comandant militar, după trei ani pe o galeră, și adoptat de acesta, apoi devine concurent în cursele de care.[4][5] Intriga romanului o constituie dorința de răzbunare a lui Ben Hur care-l face să cunoască în cele din urmă compasiunea și iertarea creștină, iar personajul se convertește la creștinism.[6] Povestea lui Iuda se derulează în paralel cu cea a lui Isus Cristos, care vine din aceeași regiune și are o vârstă apropiată.

Program vizionare
Imagini
Ben-Hur
Ben-Hur
Ben-Hur
Ben-Hur
Ben-Hur
Ben-Hur
Ben-Hur
Ben-Hur
Ben-Hur
Ben-Hur
Ben-Hur
Ben-Hur
Ben-Hur
Ben-Hur
Ben-Hur
Ben-Hur
Ben-Hur
Ben-Hur
Ben-Hur
Ben-Hur
Ben-Hur
Ben-Hur
Ben-Hur
Ben-Hur
Ben-Hur
Ben-Hur
Ben-Hur
Ben-Hur
Taguri: Hristos Ben Hur
Impresii, ganduri ...

Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere