range-maxillary

300 de medalii de aniversare a „630 de ani de atestare documentară a Sucevei” vor fi înmânate sâmbătă

Împlinirea a „630 de ani de atestare documentară a orașului Suceava și a Cetății de Scaun” va fi marcată printr-un amplu program de evenimente, organizate de Primăria Suceava, dar și prin realizarea a 300 de medalii și diplome aniversare.

Evenimentele vor debuta sâmbătă, 10 februarie, ora 11.00, când în curtea interioară a Cetății de Scaun a Sucevei va avea loc deschiderea oficială a manifestării.

În cadrul acesteia va avea loc și un moment artistic, de reconstituire istorică, în cadrul căruia va fi dat citirii documentul de atestare documentară a Sucevei – scrisoarea Principelui moldav Petru II Mușat (1375-1391) , din 10 februarie 1388, adresată regelui Poloniei, Władysław II Jagiełło, în care este menționat marele împrumut financiar de „trei mii de ruble de argint frâncesc”, pentru care se oferă drept garanție provincia Pocuția.

Documentul se încheie cu textul „... Și s-a scris cartea în Cetatea Sucevei, luni, în întâia săptămână a Postului sub pecetea noastră, în anul nașterii Domnului 1388”.

De la ora 12.00, în Capela Cetății de Scaun se va oficia o slujbă de pomenire.

La ora 14:00 se va semna un protocol de înfrățire între municipiul Suceava și municipiul Soroca din Republica Moldova.

De la ora 14:30 vor fi înmânate 300 de medalii aniversare personalităților și invitaților.

Primarul Ion Lungu a prezentat medaliile și diplomele aniversare, care vor fi oferite în primul rând delegațiilor oficiale, din Soroca – Republica Moldova, Sosnowiec – Polonia, Cernăuți – Ucraina și Laval – Franța.

300 de medalii de aniversare a „630 de ani de atestare documentară a Sucevei” vor fi înmânate sâmbătă

Programul zilei de sâmbătă mai include trei concerte de muzică ușoară în aer liber - Trupa 9 (de la ora 17:00), Unison Band (de la 18.10) și Carla’s Dreams (de la 19.00), foc de artificii, iar duminică, de la ora 14.00, un concert extraordinar de muzică simfonică și unul de muzică populară de la ora 16.00, precum și un spectacol de teatru cu temă istorică -„Povestea Unirii”, de la ora 19:00, la Teatrul „Matei Vișniec”.


Cosmin ROMEGA

Imagini
300 de medalii de aniversare a „630 de ani de atestare documentară a Sucevei” vor fi înmânate sâmbătă
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere
 • What's Love Got to Do with It?

  What's Love Got to Do with It?

  Gen: Dragoste, Comedie
 • Plane

  Plane

  Gen: Actiune, Thriller
 • Babylon

  Babylon

  Gen: Drama, Comedie
 • Taximetriști

  Taximetriști

  Gen: Comedie
  Program cinematografe