range-maxillary

Angajări blocate la Primăria Suceava

Municipalitatea suceveană nu va mai face angajări anul acesta și probabil nici anul viitor.

Primarul Ion Lungu a anunțat miercuri că în primărie sunt 104 posturi vacanțe, dintr-un total de 753, dar peste 20 de posturi sunt în curs de angajare, la Direcția Economică, la executare silită.

„Începând de joi vom suspenda angajările la Primărie, 84 de posturi vacante nu vor mai fi ocupate. Practic, o înghețare a posturilor până la 31 decembrie 2017.

Astfel, va rezulta o economie la fondul de salarii de 3 milioane de lei. Asta înseamnă fondul de salarii pentru o lună de zile.

Îmi doresc să mențin această măsură și anul viitor, încât să rezulte o economie de 7 milioane de lei”, a spus Ion Lungu.

Edilul sucevean a explicat că până acum salariile erau foarte mici, de aceea erau și multe posturi vacante, oamenii nu erau interesați să vină să lucreze la Primărie.

„Acum s-au mărit salariile prin lege și sunt solicitări de angajare...Noi trebuie să muncim mai mult și mai bine, să acoperim și lipsa celor 84 de posturi care rămân libere. Am avut o discuție foarte serioasă cu salariații din primărie, cu reprezentanții sindicatului, nu mai au cum motiva că nu lucrează cât trebuie, pentru că au salariile mici” a precizat șeful municipalității sucevene.

Ultimele angajări făcute, la Direcția Economică, sunt justificate de faptul că Primăria Suceava are mari probleme de încasare a taxelor și impozitelor, având peste 15 milioane de euro de recuperat de la populație și agenți economici.

Cosmin ROMEGA

Imagini
Angajări blocate la Primăria Suceava
Impresii, ganduri ...

Premiere
 • Hotel Transylvania 3: A Monster Vacation

  Hotel Transylvania 3: A Monster Vacation

  Gen: Animatie, Comedie, Familie
 • Skyscraper

  Skyscraper

  Gen: Actiune, Thriller, Drama
  Program cinematografe
  In Curand
  • Siberia
   30.11.-0001

   Siberia

   Gen: Thriller, Dragoste, Crima
  • Skyscraper
   13.07.2018

   Skyscraper

   Gen: Actiune, Thriller, Drama
  • The Equalizer 2
   20.07.2018

   The Equalizer 2

   Gen: Thriller, Actiune, Crima
  • Incredibles 2
   27.07.2018

   Incredibles 2

   Gen: Actiune, Aventura, Animatie, Familie
  • Adrift
   27.07.2018

   Adrift

   Gen: Drama, Aventura, Dragoste, Actiune, Thriller