Angajări blocate la Primăria Suceava

Municipalitatea suceveană nu va mai face angajări anul acesta și probabil nici anul viitor.

Primarul Ion Lungu a anunțat miercuri că în primărie sunt 104 posturi vacanțe, dintr-un total de 753, dar peste 20 de posturi sunt în curs de angajare, la Direcția Economică, la executare silită.

„Începând de joi vom suspenda angajările la Primărie, 84 de posturi vacante nu vor mai fi ocupate. Practic, o înghețare a posturilor până la 31 decembrie 2017.

Astfel, va rezulta o economie la fondul de salarii de 3 milioane de lei. Asta înseamnă fondul de salarii pentru o lună de zile.

Îmi doresc să mențin această măsură și anul viitor, încât să rezulte o economie de 7 milioane de lei”, a spus Ion Lungu.

Edilul sucevean a explicat că până acum salariile erau foarte mici, de aceea erau și multe posturi vacante, oamenii nu erau interesați să vină să lucreze la Primărie.

„Acum s-au mărit salariile prin lege și sunt solicitări de angajare...Noi trebuie să muncim mai mult și mai bine, să acoperim și lipsa celor 84 de posturi care rămân libere. Am avut o discuție foarte serioasă cu salariații din primărie, cu reprezentanții sindicatului, nu mai au cum motiva că nu lucrează cât trebuie, pentru că au salariile mici” a precizat șeful municipalității sucevene.

Ultimele angajări făcute, la Direcția Economică, sunt justificate de faptul că Primăria Suceava are mari probleme de încasare a taxelor și impozitelor, având peste 15 milioane de euro de recuperat de la populație și agenți economici.

Cosmin ROMEGA

Imagini
Angajări blocate la Primăria Suceava
Impresii, ganduri ...

Premiere
 • Geostorm

  Geostorm

  Gen: Actiune
 • Mother!

  Mother!

  Gen: Drama, Groaza, Mister, Thriller
 • The Swan Princess: Royally Undercover

  The Swan Princess: Royally Undercover

  Gen: Animatie, Familie
  Program cinematografe
  In Curand
  • Jigsaw
   27.10.2017

   Jigsaw

   Gen: Groaza, Thriller
  • Thor: Ragnarok
   27.10.2017

   Thor: Ragnarok

   Gen: Actiune, Aventura, Fantezie, SF
  • The Little Vampire 3D
   27.10.2017

   The Little Vampire 3D

   Gen: Animatie
  • The Son of Bigfoot
   03.11.2017

   The Son of Bigfoot

   Gen: Animatie, Familie
  • Suburbicon
   03.11.2017

   Suburbicon

   Gen: Actiune, Comedie, Crima, Mister