range-maxillary

Apa și canalizarea în cartierul Europa, din bugetul local al Primăriei Suceava

Municipalitatea suceveană renunță la extinderea rețelelor de apă-canalizare pe fonduri europene, în cartierul Europa, din cauza întârzierii foarte mari a alocării fondurilor necesare, lucrarea fiind prinsă la finanțare din fonduri proprii, în bugetul pe 2019.

„Am luat decizia ca extinderea rețelelor de apă și canalizare în cartierul Europa să fie făcută din fondurile Primăriei. Am prins deja pe bugetul acestui an suma de 2 milioane de lei, valoarea exactă o vom avea doar după ce se face evaluarea proiectului.

Inițial lucrarea era prinsă pe un program de finanțări europene, POIM, în valoare de 286 de milioane de euro, dar acesta este blocat de ani de zile și deja se discută de reducerea finanțărilor la 219 milioane de euro. Toate localitățile vor pierde din finanțările alocate. Dacă municipiul Suceava beneficia inițial de 22,4 milioane de euro, acum se estimează că va rămâne cu 15, 6 milioane de euro. Urmează să ni se comunice oficial aceste sume”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Din cauza întârzierii finanțărilor pentru lucrările de apă și canalizare din acest cartier de locuințe pentru tineri, nu se poate finaliza nici proiectul străzilor și parcărilor, pentru că ar însemna ca după asfaltare, acestea să fie sparte, pentru a se introduce conductele de utilități.

Cartierul Europa a apărut pe Dealul Tătărași prin atribuirea în folosință gratuită, către tineri, a 142 de parcele de câte 300 de mp beneficiarilor legii 15/2003, iar toate cele cinci străzi înființate acolo nume de capitale europene - Paris, Viena, Madrid, Londra şi Berlin.

Apa și canalizarea în cartierul Europa, din bugetul local al Primăriei Suceava

Alte proiecte demarate de municipalitatea suceveană în acest cartier vizează extinderea rețelelor de electricitate și iluminat public, realizat deja parțial, un altul, aflat încă la stadiul de intenție, fiind de extindere a rețelei de gaz metan.

Cosmin ROMEGA

Imagini
Apa și canalizarea în cartierul Europa, din bugetul local al Primăriei Suceava
Impresii, ganduri ...

Premiere
  Program cinematografe
  In Curand
  • Greenland
   06.11.2020

   Greenland

   Gen: Actiune, Thriller
  • No Time to Die
   20.11.2020

   No Time to Die

   Gen: Actiune, Thriller, Aventura, Mister
  • Top Gun: Maverick
   23.12.2020

   Top Gun: Maverick

   Gen: Actiune, Drama