range-maxillary

„Biblioteca vine la tine” - Serviciu de livrare a cărților la domiciliu, inițiat de Biblioteca Bucovinei

Persoanele care se află în imposibilitate de a se deplasa la bibliotecă, pentru a împrumuta cărți pe care să le citească, au posibilitatea de a solicita telefonic să li se facă livrarea la domiciliu, datorită unui interesant proiect inițiat de Biblioteca Bucovinei.

Proiectul se adresează și instituțiilor de învățământ interesate să organizeze activități de promovare a cărților și lecturii.

Astfel, persoanele și instituțiile interesate se pot adresa telefonic apelând numărul 0787.606228 de luni până vineri între orele 11.00 – 15.00 pentru a solicita serviciul de livrare a cărților la domiciliu, respectiv la sediul instituțiilor de învățământ.

2019 – Anul Cărții în România, constituie o invitație la lectură pentru toți cetățenii municipiului Suceava, indiferent de vârstă. Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava asigură egalitatea accesului la informații și la documentele necesare informării, educației permanente, petrecerii timpului liber și dezvoltării personalității utilizatorilor, fără deosebire de statut social sau economic, vârstă, sex, apartenență politică, religie ori naționalitate. Cu toate acestea, s-au identificat o serie de cauze ce conduc la imposibilitatea utilizării serviciilor bibliotecii de către cetățeni, datorate unor situații fizice, vârstei sau unei boli.

Proiectul este direcționat în special în sprijinul persoanelor aflate în imposibilitatea de a se deplasa la sediul bibliotecii, din motive medicale sau din alte cauze, prin împrumutul cărților la domiciliul acestora.

De asemenea, prin acest proiect se va avea în vedere și o colaborare mai strânsă pe segmentul instituțiilor de învățământ preșcolar și gimnazial din municipiul Suceava prin realizarea unor parteneriate ce presupun promovarea colecțiilor bibliotecii și a lecturii în cadrul acțiunii naționale „România citește”.

Scopul proiectului este promovarea lecturii și a cărților prin diversificarea serviciilor de bibliotecă”, a explicat Gabriel Cărăbuș, directorul Bibliotecii Bucovinei ”I. G. Sbiera” Suceava.

„Biblioteca vine la tine” - Serviciu de livrare a cărților la domiciliu, inițiat de Biblioteca Bucovinei

Programul de activitate al proiectului este axat pe două componente – cel de împrumut de carte cu livrare la domiciliu și cel de parteneriat cu instituțiile de învățământ preșcolar și gimnazial din municipiul Suceava.

Cosmin ROMEGA

Imagini
„Biblioteca vine la tine” - Serviciu de livrare a cărților la domiciliu, inițiat de Biblioteca Bucovinei
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere
 • What's Love Got to Do with It?

  What's Love Got to Do with It?

  Gen: Dragoste, Comedie
 • Plane

  Plane

  Gen: Actiune, Thriller
 • Babylon

  Babylon

  Gen: Drama, Comedie
 • Taximetriști

  Taximetriști

  Gen: Comedie
  Program cinematografe