range-maxillary

Concert Grigore Leșe de Ziua Bucovinei

Marți, 28 noiembrie 2017, de la ora 16.00, la Teatrul Municipal ”Matei Vişniec” vor avea loc o serie de evenimente dedicate Zilei Bucovinei.

Cunoscutul interpret de muzică tradițională românească Grigore Leșe va concerta pe scenă, alături de Grupul Vocal bărbătesc "Flori de măr" Rîșca, până la 17.30.

Tot atunci va avea loc și lansarea cărţii ”Iancu Flondor, Bucovina şi România Mare”.

Concert Grigore Leșe de Ziua Bucovinei

Grigore Leșe (n. 20 februarie 1954, Stoiceni, Maramureș) este un cunoscut interpret de muzică tradițională românească din zona Țării Lăpușului, România. A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Facultatea de Interpretare (fagot). Este doctor în muzică și profesor asociat la Facultatea de Litere a Universității din București și la Universitatea de Muzică București. Repertoriul lui este constituit din melodii vechi, provenind din folclorul autentic al zonei și marcând evenimente importante din viața omului. Grigore Leșe cântă și la diverse instrumente muzicale.

Titlurile câtorva creații muzicale:

Cântec despre Bucovina (Cântă cucu, bată-l vina) (versurile cântecului apartin lui Constantin Mandicevschi scrise in 1904, Vasile Mucea descopera cantecul in folclor in satul Corcesti, Raionul Storojinet, Nordul Bucovinei in anul 1943, cantecul a fost inregistrat prima data de Grigore Leșe deabia in anul 1996)

Cântec în lemn - toacă
Când m-o făcut mama-n lume
Cântec pe înserat - din tilincă
Horea miresii
Miorița
Nistrule, apă vioară
Nu-i lumină nicări
O, Marie frumos nume!

sursa: Wikipedia

Imagini
Concert Grigore Leșe de Ziua Bucovinei
Impresii, ganduri ...

Premiere
 • The Craft: Legacy

  The Craft: Legacy

  Gen: Groaza, Drama, Fantezie
  Program cinematografe
  In Curand
  • Top Gun: Maverick
   23.12.2020

   Top Gun: Maverick

   Gen: Actiune, Drama