range-maxillary

Consolidarea malurilor râului Suceava pe porțiunea Zonei de Agrement, în atenția Apelor Române Bacău

În paralel cu lucrările de realizare a unei zone de Agrement pe malul râului Suceava, pe o suprafață de 15,5 hectare, municipalitatea suceveană vrea să demareze și o serie de lucrări de consolidare a malurilor.

Discuțiile pe această temă au fost purtate de primarul Sucevei, Ion Lungu, cu conducerea Apelor Române Bacău - dir. general Răzvan Găina și dir. tehnic Irina Lucavețchi, precum și conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava – dir. Daniel Drăgoi.

„Soluția este încheierea unui memorandum între municipalitate și Administrația Apelor Bacău, vizat de Ministerul Mediului, așa cum s-a procedat la Oradea. Finanțarea poate fi asigurată din fondurile proprii ale municipiului cât și din alte surse, precum Compania Națională de Investiții. Ne dorim ca până la finalizarea lucrărilor la Zona de Agrement să finalizăm și consolidarea malurilor”, a declarat primarul Ion Lungu.

Consolidarea malurilor râului Suceava pe porțiunea Zonei de Agrement, în atenția Apelor Române Bacău

Ordinul de începere al lucrărilor pentru noua zonă de agrement a fost dat pe 20 ianuarie 2020, contractul de execuție al proiectului "Revitalizare spațiu urban în municipiul Suceava", în valoare de 16.264.015,87 lei fiind semnat cu asocierea formată din societățile SC "General Construct " + SC "Art Peisaj" SRL.

Noua zonă de agrement urmează să fie amenajată pe malul dinspre Centru al râului Suceava, de o parte şi de alta a podului.

Zona din partea stângă (cum se vine dinspre Centru) va fi cu caracter sportiv, cu spaţii amenajate pentru practicarea de activităţi sportive, în vreme ce zona din dreapta va fi dedicată activităţilor de relaxare şi odihnă în aer liber, dar şi pentru participarea la activităţi culturale, în capăt fiind propusă o platformă pentru evenimente.

Zona de agrement va fi dotată cu sistem automat de irigaţii, iluminat public, bănci, coşuri de gunoi şi WI-FI gratuit.

Imagini
Consolidarea malurilor râului Suceava pe porțiunea Zonei de Agrement, în atenția Apelor Române Bacău
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere
 • What's Love Got to Do with It?

  What's Love Got to Do with It?

  Gen: Dragoste, Comedie
 • Plane

  Plane

  Gen: Actiune, Thriller
 • Babylon

  Babylon

  Gen: Drama, Comedie
 • Taximetriști

  Taximetriști

  Gen: Comedie
  Program cinematografe