range-maxillary

Copac plantat pentru fiecare copil născut în Suceava - „Primul arbore al vieții”

Pentru fiecare copil născut în municipiul Suceava va fi plantat câte un arbore, de către municipalitate, iar concomitent cu eliberarea certificatului de naștere, părinții acestuia vor primi și un certificat intitulat „Primul arbore al vieții”.

Proiectul de hotărâre prin care se va pune în practică această idee urmează să fie aprobat în ședința de Consiliu Local de joi, 30 ianuarie, inițiatorii acestuia fiind primarul Ion Lungu și consilierul local Angela Zarojanu.

Plantarea și întreținerea arborilor va fi făcută de Direcția Domeniului Public, pe domeniul public sau privat al municipiului, cu sprijinul Direcției Silvice Suceava.

Inițiatorii spun că proiectul vizează adoptarea unor măsuri pentru îmbunătățirea calității mediului înconjurător prin dezvoltarea și consolidarea mai multor spații verzi, obiectiv fundamental pentru asigurarea calității aerului.

„Pe lângă importanța acordată unui eveniment notabil, miraculos, acela al nașterii unui copil, plantarea unui pom este un act ecologic care poate influența calitatea vieții generațiilor viitoare. Dacă la nivelul serviciului de stare civilă se înregistrează anual un număr de 1000 nou-născuți ai căror domiciliu a fost stabilit de către părinti în municipiul Suceava, prin anticipare, estimăm că în fiecare an s-ar planta un număr echivalent de puieți, fapt notabil, cu repercusiuni pozitive asupra calității mediului, sănătății cetățenilor și a aerului și a esteticii mediului urban”, spun inițiatorii.

În condițiile în care în 2019, în municipiul Suceava au fost înregistrate aproape 3579 de nașteri, rezultă că numărul copacilor care vor fi plantați anual, în baza proiectului „Primul arbore al vieții”, va fi de câteva mii.

Copac plantat pentru fiecare copil născut în Suceava - „Primul arbore al vieții”

Amenajarea de noi spații verzi, precum și reamenajarea celor existente reprezintă un obiectiv de interes public major, această obligație revenind atât persoanelor fizice și juridice, cât și autorităților.

Imagini
Copac plantat pentru fiecare copil născut în Suceava - „Primul arbore al vieții”
Impresii, ganduri ...

Premiere
 • The Craft: Legacy

  The Craft: Legacy

  Gen: Groaza, Drama, Fantezie
  Program cinematografe
  In Curand
  • Top Gun: Maverick
   23.12.2020

   Top Gun: Maverick

   Gen: Actiune, Drama