range-maxillary

Două fabrici noi vor fi construite în municipiul Suceava

Investitorii încep să se arate interesați de municipiul Suceava. Pe lângă anunțata deschidere a unui centru IT, al companiei Capgemini, care va crea 160 de locuri de muncă bine plătită, două noi investiții cu potențial se anunță a fi demarate.

„Ne bucură faptul că încep cât de cât să apară firme care vor să facă investiții în Suceava. Avem solicitare pentru un PUD de la o firmă care vrea să facă echipamente electronice, precum și o fabrică de bere, de capacitate mai mică, în zona Denis”, a anunțat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul sucevean spune că, pentru a încuraja astfel de demersuri, va veni curând cu un proiect de hotărâre de Consiliu Local, prin care să municipalitatea să poată acorda facilități celor care vor să investească în municipiul Suceava.

„Întotdeauna vor terenuri, lucru pe care nu îl putem asigura, pentru că avem un deficit de 250 de hectare”, a precizat Ion Lungu.

Ion Lungu, primarul Sucevei
Ion Lungu, primarul Sucevei

Primarul Sucevei a precizat că un rol important l-a avut și Primăria Suceava în venirea celor de la Capgemini.

„Am avut două întâlniri anterioare cu ei, în octombrie 2016 și apoi în martie, mi-au spus că Suceava este în competiție cu alte două orașe din Moldova, pentru deschiderea acelui centru IT. Eu, ca primar, le-am garantat că le vom sprijini investiția, prin asigurarea transportului, dacă este nevoie, sau prin aducerea utilităților în zonă”, a menționat șeful municipalității sucevene.

Suceava - vedere aeriana - foto Svnews.ro
Suceava - vedere aeriana - foto Svnews.ro

Cosmin ROMEGA

Imagini
Suceava - vedere aeriana - foto Svnews.ro
Ion Lungu, primarul Sucevei
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere