range-maxillary

Expozitie concurs “Vis de copil în casa bunicilor” , la Hanul Domnesc

Joi, 8 iunie 2017, la ora 12.00, la Muzeul Etnografic - Hanul Domnesc va avea loc vernisajul expoziţiei – concurs “Vis de copil în casa bunicilor” şi premierea lucrărilor.

Activitățile vor fi însoţite de momente artistice susţinute de elevi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava - Elvis Buruiană, cl. a XI-a – coordonator profesor îndrumător Igor Corjan şi grupul Folk Simbol – profesor îndrumător Ianoş Valentin.

Expoziţia de desene va putea fi vizitată în perioada 8 – 23 iunie a.c., de miercuri până duminică, între orele 10 – 18.

Expozitie concurs “Vis de copil în casa bunicilor” , la Hanul Domnesc

Muzeul Bucovinei promovează prin proiectele sale educaţionale cunoaşterea şi valorificarea patrimoniului cultural naţional de către elevi.

Una dintre aceste manifestări este şi expoziţia – concurs de desene VIS DE COPIL ÎN CASA BUNICILOR aflată la cea de a XXI-a ediţie, organizată de către Serviciul Etnografie.

„Anual sunt propuse elevilor teme care să le formeze cunoştinţele despre cultura populară, să le stimuleze imaginaţia şi aprecierea valorilor tradiţionale.

În fiecare an profesorii de specialitate şi învăţătorii sunt implicaţi în abordarea acestor teme la orele de curs participând la desfăşurarea de lecţii muzeale pe tema concursului, elevii reuşesc să surprindă juriul cu desene deosebite”, a precizat muzeograful Maria Cruşninschi.

La concursul din acest an cu tema „Proverbe şi zicători în tradiţia populară” pot participa elevi cu vârste cuprinse între 7 – 15 ani, din toate şcolile municipiului Suceava, cu lucrări care respectă tema propusă.

Comisia de jurizare care va decide acordarea premiilor pentru cei mai talentaţi copii este formată din profesori de specialitate de la şcolile cu cel mai mare număr de participanţi la concurs şi specialişti din cadrul muzeului.

Imagini
Hanul Domnesc Suceava
Expozitie concurs “Vis de copil în casa bunicilor” , la Hanul Domnesc
Impresii, ganduri ...

Premiere
 • The Craft: Legacy

  The Craft: Legacy

  Gen: Groaza, Drama, Fantezie
  Program cinematografe
  In Curand
  • Top Gun: Maverick
   23.12.2020

   Top Gun: Maverick

   Gen: Actiune, Drama