range-maxillary

Filme care au câştigat marile premii la Cannes, la Cinema Modern, în acest weekend

Filme care au câştigat marile premii la Cannes, inclusiv laureatul cu Palme d’Or, vor fi proiectate, în perioada 18 – 20 noiembrie, la Cinema Modern. Festivalul filmelor de top este organizat de RADIO AS Suceava, cu sprijinul Primăriei municipiului Suceava. Parteneri locali: Librăriile Alexandria, Hotel Imperium, Oscar Wilde, Elsaco, Cai de Vis, Marelvi. „Les Films de Cannes à Bucarest”, iniţiat de regizorul Cristian Mungiu în anul 2010 şi devenit unul dintre cele mai aşteptate evenimente culturale din Bucureşti, ajunge pentru prima dată la Suceava, la Cinema Modern.

Programul filmelor care au câştigat marile premii la Cannes, inclusiv laureatul cu Palme d’Or, şi care vor fi proiectate la Suceava, este următorul:

- vineri, 18 noiembrie, de la ora 18:00 - „Julieta”, propunerea Spaniei la Oscarurile de anul viitor, inspirat de trilogia „Runaway”, scrisă în 2004 de câştigătoarea Premiului Nobel Alice Munro; de la ora 20:30 - „Două lozuri”, de Paul Negoescu, menţiune specială a juriului, Zurich IFF, va rula în prezenţa actorului Dorian Boguta;

- sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 15:00 - „Bacalaureat”, de Cristian Mungiu, premiul pentru regie ex-aequo, Cannes 2016, în prezenţa actorului Petre Ciubotaru; de la ora 18.00 - „The Neon Demon”, de Nicolas Winding Refn, Competiţia Oficială Cannes 2016; la ora 20:30 - „I, Daniel Blake”, de Ken Loach. Regizorul britanic a obţinut la 80 de ani al doilea Palme d’Or din carieră, după „The Wind that Shakes the Barley” (2006). Ken Loach este unul dintre regizorii favoriţi ai Cannes-ului, cu peste 15 filme selectate, din 1970 încoace;

- duminică, 20 noiembrie, de la ora 16:00 - „La Tortue Rouge”, de Michael Dudok de Wit. Un certain Regard, Cannes 2016; de la ora 18:00 - „Juste La Fin Du Monde”, în regia lui Xavier Dolan, care a obţinut Marele Premiu şi Premiul Juriului Ecumenic; de la ora 20:30 - „Câini”, de Bogdan Mirică. Premiul Fipresci. În prezenţa actorului Gheorghe Visu.

La toate proiecţiile va fi prezentă şi Irina Margareta Nistor, traducătoare şi critic de film. Biletele costă 12 lei şi vor putea fi achiziţionate de la sediile RADIO AS Suceava şi Cinema Modern. Pentru informaţii suplimentare, puteţi suna la numărul de telefon 0722 500 970.

Filme care au câştigat marile premii la Cannes, la Cinema Modern, în acest weekend

Imagini
Filme care au câştigat marile premii la Cannes, la Cinema Modern, în acest weekend
Filme care au câştigat marile premii la Cannes, la Cinema Modern, în acest weekend
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere
 • What's Love Got to Do with It?

  What's Love Got to Do with It?

  Gen: Dragoste, Comedie
 • Plane

  Plane

  Gen: Actiune, Thriller
 • Babylon

  Babylon

  Gen: Drama, Comedie
 • Taximetriști

  Taximetriști

  Gen: Comedie
  Program cinematografe