range-maxillary

„Fixeur”, vineri, la Vatra Dornei, în Caravana Zilele Filmului Românesc

Caravana "Zilele Filmului Românesc" continuă săptămână aceasta cu o nouă proiecţie de excepţie – Fixeur, care va fi difuzat vineri, 27 aprilie, de la ora 17.00, la Casa de Cultură Platon Pardău.
"Fixeur", un film în regia lui Adrian Sitaru, este o radiografie necruţătoare a mediului jurnalistic, şi nu numai.

Pelicula, cu un scenariu semnat de Claudia și Adrian Silișteanu, spune povestea lui Radu, stagiar la biroul din București al Agenției France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franța îi dă acestuia ocazia să își dovedească competențele. Totuși, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu realizează că înverșunarea cu care înțelege să facă această meserie este îndoielnică.

Coscenaristul a spus că filmul este inspirat din evenimente reale, trăite chiar de el, în anul 2002, când lucra ca fixer la Agenția France Press.

„Fixeur”, vineri, la Vatra Dornei, în Caravana Zilele Filmului Românesc

"Este inspirat din evenimente reale pe care le-am trăit chiar eu, în 2002, când lucram ca fixer la Agenția France Press. Bineînțeles situația nu a fost atât de dramatică pe cât este în film — dacă am fi lăsat-o cum era în realitate, probabil v-am fi plictisit până acum — însă mi-a lăsat acel gust amar pe care am încercat să-l redăm cumva și în film, faptul că într-un fel s-au altul, găsind o copilă — în Sighetu Marmației se întâmpla lucrul acesta — am avut sentimentul că efectiv ne folosim de drama ei pentru a ne atinge scopurile — ziariștii francezi făceau un super reportaj într-o epoca în care Nicholas Sarkozy schimba legea, fiind ministru de Interne, iar eu luam niște bani buni, iar fata respectivă rămânea cu problemele ei într-un oraș în care traficul de persoane era extrem de puternic", afirmă Silișteanu.
Raiting: N15, nerecomandat sub 15 ani.

Imagini
„Fixeur”, vineri, la Vatra Dornei, în Caravana Zilele Filmului Românesc
Impresii, ganduri ...

Premiere
  • The Craft: Legacy

    The Craft: Legacy

    Gen: Groaza, Drama, Fantezie
    Program cinematografe