range-maxillary

„Frumoasa călătorie a urșilor panda”, de Matei Vișniec, jucată pe scena Teatrului „Matei Vișniec” Suceava

La începutul săptămânii viitoare, pe scena Teatrului „Matei Vișniec” Suceava va avea loc reprezentația unei piese a dramaturgului al cărui nume îl poartă cu mândrie.

Spectacolul „Frumoasa călătorie a urșilor panda”, după Matei Vișniec, în regia Cătălinei Buzoianu, va avea loc în data de 21 februarie, de la ora 19.00.

“Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” de Matei Vișniec, „ absurdă şi plină de umor, începe ca o poveste de dragoste din lumea noastră: doi tineri se trezesc într-o dimineaţă în acelaşi pat şi nu-şi amintesc nici cum au ajuns acolo, nici dacă au făcut dragoste, dar încep o relaţie. Convenţia este să petreacă împreună doar nouă nopţi, apoi ea să dispară pentru totdeauna”.

Personajele prind viață în interpretarea actorilor Iolanda Covaci și Marius Călugărița, în vreme ce de sound design se ocupă Mihai Prejban și Sorin Antonie, de mișcarea scenică Galea Bobeicu, iar de elementele de pantomimă Adrian Nour.

Durata spectacolului este de 1h 15 minute. Prețul unui bilet este 50 de lei, rezervări putând fi făcute la nr. de telefon 0759048677.

Matei Vișniec, cel mai jucat autor de piese de teatru din România, s-a născut în 1956 la Rădăuţi, în Bucovina. A studiat filozofia la Bucureşti și s-a remarcat ca dramaturg chiar şi când piesele îi erau interzise.

Din 1987 trăieşte la Paris şi scrie teatru în franceză. De atunci numele său s-a aflat pe afişe în peste 30 de ţări. Din 1990 lucrează ca jurnalist la Radio France Internationale. Între două ţări, între două culturi, între limba română şi cea franceză, Matei Vişniec circulă, trece de la un gen literar la altul, caută şi experimentează cuvântul sub semnul unui ideal care ţine de sens şi de irepetabilitate.

„Frumoasa călătorie a urșilor panda”, de Matei Vișniec, jucată pe scena Teatrului „Matei Vișniec” Suceava

Spectacolul „Frumoasa călătorie a urșilor panda” a obținut numeroase premii la Festivalul de Teatru Studio Pitești 2011 - „cel mai bun spectacol”, ICR Paris 2012 - „Bursa de Creație”, la Festivalul Zile și Nopti de Teatru Brăila 2011, Festivalul de Teatru Underground Arad 2012, Festivalul Național de Teatru Independent 2013, Iași Fringe Festival 2013, Festivalul Francofonie Buzău 2013, Sibiu Fringe Festival 2014.


Cosmin ROMEGA

Imagini
„Frumoasa călătorie a urșilor panda”, de Matei Vișniec, jucată pe scena Teatrului „Matei Vișniec” Suceava
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere
 • What's Love Got to Do with It?

  What's Love Got to Do with It?

  Gen: Dragoste, Comedie
 • Plane

  Plane

  Gen: Actiune, Thriller
 • Babylon

  Babylon

  Gen: Drama, Comedie
 • Taximetriști

  Taximetriști

  Gen: Comedie
  Program cinematografe