range-maxillary

Icoana Maicii Domnului de la Cacica va fi alături de Papa Francisc, la Iași

Cu ocazia vizitei papei Francisc la Iaşi, la 1 iunie 2019, icoana Maicii Domnului va fi adusă de la Sanctuarul din Cacica şi aşezată în catedrala "Sfânta Fecioara Maria Regină" din Iaşi. Pregătirea pentru acest moment de întâlnire extraordinar va avea un caracter marian, credincioşii fiind invitaţi să se roage într-un mod special timp de nouă zile, adică o novenă, în faţa acestei icoane. Cu câteva momente înainte de sosirea papei Francisc la Iaşi, icoana va fi purtată în procesiune spre locul întâlnirii, adică pe scena special amenajată din faţa Palatului Culturii, pentru a arăta că Maica Domnului, stăpână preaiubită în această ţară care este "grădina ei", îi veghează cu prezenţa sa spirituală şi iconică pe toţi cei care vor să trăiască în credinţă şi rugăciune această întâlnire cu papa.

Icoana Maicii Domnului de la Cacica este copia unei dintre cele mai cunoscute icoane ale Fecioarei Maria din lumea catolică - "Madona Neagră" (Czarna Madonna) de la Czestochowa (Polonia). Până în prezent, ea a fost vizitată şi văzută de mii de pelerini din ţară şi din străinătate, în sanctuarul internaţional de la Cacica, din inima Bucovinei.

Icoana Maicii Domnului de la Cacica va fi alături de Papa Francisc, la Iași

Icoana a ajuns la Cacica pentru prima dată în urmă cu aproximativ 210 ani.

În urmă cu cinci ani, la 30 aprilie 2014, icoana a fost sfințită la Vatican, în prezenţa unei delegaţii conduse de PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi.
Sfântul Părinte, cu această ocazie, a binecuvântat noile veşminte şi coroane ale Maicii Domnului.
Acestea au fost realizate de artişti de la sanctuarul Maicii Domnului de la Czestochowa şi Gdansk (Polonia).

Având dimensiunile de 86x60 cm, icoana o reprezintă pe preasfânta Fecioară Maria ţinând în braţe pe pruncul Isus. Pictura pe pânză este acoperită cu un basorelief din lemn aurit, lăsând să se vadă feţele şi palmele lui Isus şi ale Maicii Domnului. Maria şi Isus au pe cap coroane. Mâna dreaptă a Fecioarei este îndreptată către Isus, sugerând îndemnul ei evanghelic: "Faceţi tot ce vă va spune!" În mâna stângă, pruncul Isus strânge la piept o carte, iar mâna dreapta o are ridicată în semn de binecuvântare.

Imagini
Icoana Maicii Domnului de la Cacica va fi alături de Papa Francisc, la Iași
Impresii, ganduri ...


Viva FM
Premiere
  • Jungle Cruise

    Jungle Cruise

    Gen: Aventura, Fantezie, Comedie, Actiune
    Program cinematografe