range-maxillary

Interzicerea Bucovina Rock Castle, cerută printr-un protest public

Un grup de activiști creștini intenționează să organizeze luni dimineață un protest public în fața Palatului Administrativ Suceava, pentru a „bloca organizarea concertului rock-satanist de la Cetatea de Scaun Suceava, între 24-26 august, care terorizează municipiul Suceava și localitățile limitrofe”.

Numele evenimentului nu este pomenit în mesajul prin care sunt chemați la protest cei care împărtășesc ideile lor, dar în perioada respectivă, singura manifestare care are loc la Cetate este festivalul Bucovina Rock Castle.

Printre motivele invocate se numără în primul rând „deranjul fonic”, dar mai ales faptul că în cadrul acestuia „se fac și procesiuni satanice”, fără a preciza mai exact care ar fi acestea.

Cert este că inițiatorii acțiunii – Ionel Butnariu, care a devenit cunoscut în întreaga țară după ce a cerut interzicerea Halloween-ului în România, reclamând la OPC folosirea acestei sărbători importate drept măsură de marketing și Cătălin Moldovan, vor să solicite Consiliului Județean să nu mai finanțeze din bani publici acest eveniment, care nu are nimic în comun cu „valorile spirituale și tradiționale românești”.

Protestatarii vor să intre în ședința de Consiliu Județean, convocată luni dimineață, la 11.00, să solicite expres blocarea festivalului rock și stoparea finanțării acestuia.

„Dorim sa-i transmitem în mod politicos, d-lui Gh. Flutur și consilierilor judeteni, să nu mai dea sponsorizări din bani publici pentru concertul Rock ”Bucovina Rock Castle”, prin ONG-urile infiltrate la Centrul Cultural Bucovina și la Muzeul de Istorie Suceava, deoarece în Statutul Centrului Cultural Bucovina, scrie negru pe alb, ca TREBUIE sa promoveze: valorile spirituale, culturale și tradiționale românești-bucovinene. Muzica rock nu face parte din valorile spirituale-culturale și tradiționale-românești. Nu dorim desfășurarea evenimentului Bucovina Rock Castle la Cetatea de Scaun, pentru că întinează memoria marelui voievod și întregitor de țară Ștefan Cel Mare”, se arată într-un comunicat transmis de organizatorii protestului.

Pentru prima dată, la Bucovina Rock Castle vor cânta irlandezii de la Primordial. Printre trupele principale care vor mai cânta la Bucovina Rock Castle 2018 se mai numără De Staat (Olanda), Bucovina, 1000mods (Grecia), Jinjer (Ucraina), Luna Amară şi Dordeduh. În toate cele trei zile ale festivalului concertelevor începe la ora 16:30 pe scena 2, din parcarea de pe platoul Cetăţii de Scaun, şi vor continua de la ora 19:00, pe scena 1, din şanţul Cetăţii.

Interzicerea Bucovina Rock Castle, cerută printr-un protest public

Concertele de vineri vor avea loc în următoare ordine: scena 2 – Lexem (16:30), Linear Disorder (17:15) şi Nightrain (18:00); scena 1 – Relative (19:00), Roadkill Soda (20:00), Dirty Shirt (21:00), Implant Pentru Refuz (22:00) şi De Staat (23:00). Pentru ziua de sâmbătă sunt programate următoarele concerte: scena 1 - Contraband X (16:30), Black Out (17:15), Katara (18:00); scena 1 - 9 Ani Lumină (19:00), Toy Machines (20:00), Robin And The Backstabbers (21:00), Luna Amară (22:00) şi 1000mods (23:00).

Duminică, în ultima zi a festivalului, vor cânta trupele: scena 2 – Tenebres (16:30), Symphress (17:15), Paradox Theory (18:00); scena 1 - Gray Matters (19:00), Dordeduh (20:00), Jinjer (21:00), Primordial (22:00) şi Bucovina (23:00).

Imagini
Interzicerea Bucovina Rock Castle, cerută printr-un protest public
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere
 • What's Love Got to Do with It?

  What's Love Got to Do with It?

  Gen: Dragoste, Comedie
 • Plane

  Plane

  Gen: Actiune, Thriller
 • Babylon

  Babylon

  Gen: Drama, Comedie
 • Taximetriști

  Taximetriști

  Gen: Comedie
  Program cinematografe