range-maxillary

Monica Tatoiu, lansează la Suceava o carte-avertisment "Anotimpurile minciunii"

Alexandria Librării și Editura RAO vă invită joi, 20 februarie, începând cu orele 17.00 la evenimentul de lansare a volumului Anotimpurile minciunii, semnat de Monica Tatoiu. Evenimentul, care va avea loc la librăria Alexandria din George Enescu, va fi urmat de o sesiune de autografe și discuții libere pe marginea cărții.

Anotimpurile minciunii a ieșit din tipar chiar la începutul acestui an la Editura RAO și este o colecție de note de călătorie și comentarii politice și sociale, amuzante, incisive și întotdeauna spirituale din partea uneia dintre personalitățile cele mai carismatice din ultimii ani.

”Este o carte cu și despre întrebări. Monica Tatoiu nu are răspunsuri, ci mai degrabă întrebări care provoacă. Asta într-o lume în care nu mai avem analiști politici, ci doar furnizori de opinii. O incizie profundă în realitatea românească făcută cu acuratețe de lamă, după care descoperi cu uimire roșul subțire al sângelui: un adevăr dureros. Monica Tatoiu nu s-a lăsat înșelată de clișeul comun potrivit căruia diavolul lucrează cu detaliile și a revelat într-un stil plăcut, propriu, că acesta lucrează cu aparențele. E un dialog fertil, fecund, incitant cu cititorul. O carte-întrebare, pentru un public cititor inteligent, stârnit să găsească el însuși răspunsuri. Pentru că numai prostul e atât de sigur de răspuns, încât nu are nevoie nici măcar de întrebare…” (Doru Costea, avocat)

Monica Tatoiu, lansează la Suceava o carte-avertisment "Anotimpurile minciunii"

Iată câteva fragmente din carte:

În acest anotimp al recoltelor de minciuni nu mai există nici o speranță. Pentru că ne plac minciunile. Adevărurile cer acțiune. Viitorul României se joacă la păcănele second hand. De ce? Pentru că se poate!

Oamenii cu valori mici nu produc valori mari, doar natural treburi mari…


... când construieşti instituţii moderne şi le populezi cu lachei, nu te poţi aştepta ca ele să producă strategii de valoare sau mai serios să rezolve problemele pentru care au fost create. De la confruntările de orgolii aruncate dintr-o curte în alta la centrul Europei până la poalele în cap din politica românească, cu volănaşe, că la modă sunt femeile, nu există diferenţe de fond. Doar de formă.

Oameni mici, manipulaţi de interese mari, financiare evident, de necodificat dacă nu ai trecut printr-o şcoală serioasă, sunt peste tot. Ei, lacheii, sunt monedele de schimb în negocierile pentru putere.

Păstrând proporţiile cercului social. Modelul de avarie este acelaşi. Omenirea are probleme şi scenografii sunt în pană de idei creatoare. Este la modă schimbarea şi diversificarea reprezentării. Cu forţa dacă e nevoie. Femeile, tinerii şi minorităţile dau noul gust al politicii. Sunt în trend. Micul roi Macron vrea reprezentare pentru toţi. Foarte frumos. De unde îi scoţi nu e o problemă. S-au gândit regizorii din timp...

Despre autor: Monica Tatoiu nu este la prima carte a sa. A mai scris ”Cele 4 dimensiuni ale feminitatii romanesti” (2010), ”Politic InCorect. Despre Romania cu dragoste. Camil Roguski in dialog cu Monica Tatoiu” (2009), ”Noi contra Noi” (2009), ”Profesorii si pedagogia” (2005). A fost profesoară de matematică și apoi CEO al Companiei Oriflame România. Are un doctorat în matematică (1990) și un doctorat în Științele Educației (1998). În prezent, conduce Fundația Noi Citim, pe care a fondat-o în 2006.

Brandul Alexandria Librării face parte din grupul de firme cu capital integral autohton Alexandria Group. Cu o tradiție de peste 6 decenii de activitate în domeniul vânzărilor de carte și rechizite, rețeaua de librării Alexandria se distinge pe piața românească de profil și în mediul de afaceri românesc prin asumarea rolului de a promova adevărata cultură și elită românească dar și de a sprijini educația în România prin programe de reduceri acordate cadrelor didactice și elevilor din sistemul de învățământ românesc (Educard, Schoolcard Alexandria, Partener Card). Compania deține în acest moment 28 de librării în 11 județe din România: Suceava (punctul de plecare și centrul de management), Bacău, Botoşani, Iași, Vrancea, Buzău, Vâlcea, Arad, Neamț, Bistrița-Năsăud, Bihor și Galați, suprafața totală de vânzare fiind de peste 11.000 mp. În octombrie 2012, brandul Alexandria Librării a fost ales câştigător al programului Cel Mai Promiţător Brand Românesc.

Imagini
Monica Tatoiu, lansează la Suceava o carte-avertisment "Anotimpurile minciunii"
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere