range-maxillary

Noaptea Cercetatorilor, la USV

“Noaptea cercetătorilor” va avea loc la finele lunii septembrie, la Universitatea din Suceava

Sucevenii curioşi sunt invitaţi să afle cum funcţionează lucrurile, ce impact are ştiinţa în viaţa lor, ce înseamnă să fii cercetător şi cât de interesantă poate fi munca de cercetare, sunt aștetați vineri, 30 septembrie, între orele 16.00 şi 22.00, pe platoul din faţa Universităţii ”Ștefan cel Mare” Suceava (USV).
Potrivit organizatorilor, evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, proiectul adresându-se tuturor, de la entuziaşti la sceptici, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.
Dacă ați putea fi un erou pentru o zi, ce fel de erou ați vrea să fiți?Un erou care luptă împotriva cancerului sau a încălzirii globale? Un erou care previne foametea sau seceta? Unul care inventează aparate care ajută la eliminarea handicapurilor sau unul care visează la cum e posibilă supraviețuirea oamenilor in spațiu?
Seara Cercetătorilor Europeni vă invită să-i întâlniți pe eroii științei, cercetători din diversele discipline a căror muncă fascinantă ne poate schimba viețile.
Sucevenii pasionaţi de ştiinţă au ocazia să ia parte la experimente, să cunoască oamenii din spatele acestora şi să participe la workshopuri şi concursuri la cea V-a ediţie a evenimentului ”Noaptea cercetătorilor”, care va avea loc pe platoul din faţa Universităţii ”Ștefan cel Mare” Suceava (USV), în ultima vineri a lunii septembrie.
Evenimente similare vor avea loc simultan în data de vineri, 30 Septembrie în peste 250 de orașe din Europa și din țările învecinate.

Surprizele pregatite pentru editia Noaptea cercetătorilor 2016

În intervalul 16:00-22:00, vor avea loc următoarele "laboratoare": Astronomie şi astrofizică (observaţii astronomice, radioastronomie, planetariu), performanţa umană (aplicaţii unde cerebrale, placa de echilibru), Bio – ecologie, NanoWorld - o introducere în nanotehnologii, Robotică - provocări şi perspective, Radioamatori, Speologie – o lume paralelă, Învăţăm fizica prin experimente, Chimia distractivă, Energii regenerabile, Informatică şi calcul de înaltă performanţă (Realitatea augmentată în Facebook, leapMotion), Modularity (casa pasivă, realitate virtuală şi realitate augumentată). Totodată, organizatorii pregătesc un joc de scrable uriaş, ateliere creative de reciclare, proiecţii de filme ştiinţifice 3D ( 18:00 - Cele 7 minuni ale Sistemului Solar, 18:45 - Călătorind pe Marte, 19:30 – Universul - Catastrofele care au schimbat planetele, 20:15 - Imax – Hubble, 21:00 - Cele 7 minuni ale Sistemului Solar, 21:45 - Călătorind pe Marte, 22:30 – Universul - Catastrofele care au schimbat planetele). De asemenea, pe esplanada USV va fi montată o tablă de şah uriaşă. Participanţii vor putea asista şi la un program artistic, la concursuri de fotografie ştiinţifică şi tombole, jocuri de lasere etc.

Programul activitatilor de la Noaptea Cercetătorilor Suceava:

Noaptea Cercetatorilor, la USV


Evenimentele de popularizare a ştiinţei au loc, în acest an, în 14 oraşe din România.
Manifestarea va mai fi organizată în Arad, Alba Iulia, Bacău, Braşov, Bucureşti, Constanţa, Cugir, Deva, Oradea, Piatra Neamţ, Suceava, Târgovişte, Târgu Jiu şi Tulcea. Proiectul se desfăşoară în România din anul 2006.
Rezultatul dorit pe termen lung este acela de a atrage noua generaţie către activitatea de cercetare, încurajând o carieră în acest domeniu, de a creşte recunoaşterea publicului larg faţă de munca nevăzută a cercetătorilor şi de a crea interacţiunea cu publicul larg pentru a-i putea descoperi ca fiind oameni obişnuiţi cu o meserie neobişnuită.
Organizatori – USV, Inspectoratul Școlar Suceava, Societatea Știinţifică Cygnus, Primăria Municipiului Suceava.

Noaptea Cercetatorilor, la USV

Imagini
Noaptea Cercetatorilor, la USV
Noaptea Cercetatorilor, la USV
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere