range-maxillary

„Obiceiuri, tradiții și superstiții de mărțișor”, din Suceava la Cernăuți

Pe 1 martie 2018, la Cernăuți, la Consulatul General al României în Ucraina va fi inaugurată Expoziția „Obiceiuri, tradiții și superstiții de mărțișor”.

Deschisă în perioada 1 – 31 martie, expoziția va cuprinde mărțișoare și felicitări confecționate manual de copii în cadrul proiectului „Atelier de creație: Micii Meșteșugari”, cel mai important proiect educativ desfășurat în Muzeul Satului Bucovinean.

Organizarea acestei expoziții de către Serviciul Etnografie din cadrul Muzeului Bucovinei vine ca urmare a parteneriatului de promovare a proiectelor culturale dedicate obiceiurilor și tradițiilor de primăvară, cu Consulatul General al României la Cernăuți.

În cadrul acestei manifestări culturale, dedicată înnoirii timpului și renașterii naturii odată cu sosirea primăverii, va fi susținută și o conferință legată de semnificațiile acestui simbol și rolul pe care îl reprezintă tradițiile și obiceiurile de primăvară în promovarea și îmbogățirea valorilor culturale românești.

„Obiceiuri, tradiții și superstiții de mărțișor”, din Suceava la Cernăuți

Mărțișorul ca simbol care de-a lungul secolelor a reușit să transmită un mesaj puternic de speranță, frumusețe, iubire și renaștere, a întrunit toate condițiile pentru a fi înscris pe lista reprezentativă a patrimoniului imaterial UNESCO.

Imagini
„Obiceiuri, tradiții și superstiții de mărțișor”, din Suceava la Cernăuți
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere
 • What's Love Got to Do with It?

  What's Love Got to Do with It?

  Gen: Dragoste, Comedie
 • Plane

  Plane

  Gen: Actiune, Thriller
 • Babylon

  Babylon

  Gen: Drama, Comedie
 • Taximetriști

  Taximetriști

  Gen: Comedie
  Program cinematografe