range-maxillary

"Ora povestilor" lui Petre Ispirescu, luni, la Biblioteca Bucovinei

Luni, 27 noiembrie 2017, de la ora 11.00, în Sala de artă „Elena Greculesi”, Biblioteca Bucovinei”I. G. Sbiera” va avea loc evenimentul "Ora poveștilor". Acesta reprezintă o călătorie în lumea minunată a poveștilor, la 130 de ani de la moartea lui Petre Ispirescu.

Prin organizarea expoziției de carte ,,Înşir-te mărgăritare și a ,,Orei poveștilor” susținută de invitata specială, actrița Clara Popadiuc, Biblioteca Bucovinei ,,I.G.Sbiera” își propune să trezească în sufletele curate și avide de cunoștere ale copiilor dorința de a se apropia de carte, dorința de a citi, respectul față de carte și încurajarea exprimării libere.

Vârsta copilăriei este cea mai favorabilă perioadă pentru acumularea unor impresii puternice, este vârsta imaginației, a visării și a jocului. Lectura influențează formarea personalității copilului, educația și cunoașterea, iar abilităţile de lectură deprinse în copilărie devin o pasiune pentru tot restul vieţii.

"Ora povestilor" lui Petre Ispirescu, luni, la Biblioteca Bucovinei

La 27 noiembrie 1887 a încetat din viaţă Petre Ispirescu, editor, folclorist, povestitor, scriitor şi tipograf. Este cunoscut mai ales datorită activităţii sale de culegător de basme populare româneşti: ,,Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”, ,,Prâslea cel voinic şi merele de aur”, ,,Aleodor Împărat”, ,,Greuceanu”, ,,Înşir-te mărgăritare”, ,,Sarea-n bucate”, pe care le-a repovestit cu un har remarcabil.

Opera lui Petre Ispirescu este una din cele mai însemnate opere ale literaturii române mai ales datorită lucrării sale principale, culegerea Legende sau basmele românilor, ce cuprinde 37 de basme.

Imagini
"Ora povestilor" lui Petre Ispirescu, luni, la Biblioteca Bucovinei
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere
 • What's Love Got to Do with It?

  What's Love Got to Do with It?

  Gen: Dragoste, Comedie
 • Plane

  Plane

  Gen: Actiune, Thriller
 • Babylon

  Babylon

  Gen: Drama, Comedie
 • Taximetriști

  Taximetriști

  Gen: Comedie
  Program cinematografe