range-maxillary

Pianul Călător ajunge săptămâna aceasta la Suceava

Pianistul Horia Mihail a pornit din nou la drum într-un turneu naţional extraordinar. În perioada 9 aprilie – 7 mai celebrul pianist român susține 18 recitaluri în 17 orașe din țară.

Vineri, 20 aprilie, de la ora 19:00, Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” Suceava va fi gazda unui concert extraordinar susținut de pianistul Horia Mihail, în cadrul turneului „Pianul călător”.

Prețul unui bilet este de 15 lei, iar cei interesați pot face rezervări la numărul de telefon: 0759048677 sau la adresa bilete@teatrulmateivisniec.ro.

Program muzical: W. A. Mozart: Sonata nr. 11 în la major, KV 331/300i, Alla turca; Ludwig van Beethoven: Sonata nr. 14, op. 27 nr. 2 în do diez minor –Sonata lunii; R. Schumann: Kinderszenen, op. 15; George Enescu: Rapsodia I (prelucrare de George Enescu).

Pianul Călător ajunge săptămâna aceasta la Suceava

Începând din 2011, Horia Mihail a vizitat zeci de oraşe din ţară însoţit de pianul călător sau cântând pe pianele din oraşele în care a ajuns.

Povestea pianului călător a ajuns în 2018, anul Centenarului României, şi a venit momentul unui binemeritat „Best of”, turneu în care Horia Mihail şi prietenul său, Pianul Călător, ne invită să ascultăm sau să reascultăm celebra Sonata "Alla turca" de Mozart, inclusă în turneul "100% Mozart" din 2014, sau la fel de celebra "Sonata lunii" de Beethoven, din turneul anului 2013 – dar şi o lucrare pe care nu a mai prezentat-o în acest context, "Kinderszenen" de Schumann. În final, surpriza vine cu Rapsodia Română nr. 1, în transcripţia pentru pian a lui George Enescu însuşi.

Potrivit lui Horia Mihail, „<Pianul Călător> 2018 e o ediție specială – în sensul că a opta aniversare a <Pianului Călător> în această formulă se suprapune cu cea de-a 100-a aniversare a Marii Uniri. O aniversare reprezintă – în afară de sărbătoare și bucurie – un moment de reflecție, în care ne analizăm, cântărim ce a fost bine, ce a fost rău, ne evaluăm prezentul şi să ne gândim cum vom aborda timpul care vine. Sunt convins că mulți dintre români abordează acest moment, <România – 100>, într-un mod cât se poate de coerent, pragmatic, încercând să evite efuziuni care uneori nu își au rostul. Momentul 1918 este crucial pentru dezvoltarea României ca un stat național unitar, poate cel mai important eveniment din istoria națiunii noastre”.

Pianul Călător ajunge săptămâna aceasta la Suceava

Producători: Accendo, The Culture Hub, Pro Contemporania, coproducatori: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional.

Imagini
Pianul Călător ajunge săptămâna aceasta la Suceava
Pianul Călător ajunge săptămâna aceasta la Suceava
Pianul Călător ajunge săptămâna aceasta la Suceava
Impresii, ganduri ...

Premiere
 • Second Act

  Second Act

  Gen: Dragoste, Comedie
  Program cinematografe
  In Curand
  • Aquaman
   21.12.2018

   Aquaman

   Gen: Actiune, Fantezie, SF, Aventura, Dragoste
  • Mary Poppins Returns
   21.12.2018

   Mary Poppins Returns

   Gen: Fantezie, Familie
  • Spider-Man: Into the Spider-Verse
   28.12.2018

   Spider-Man: Into the Spider-Verse

   Gen: Actiune, Animatie, SF
  • Bumblebee
   28.12.2018

   Bumblebee

   Gen: Actiune, Aventura, SF
   Fii la curent cu ultimele evenimente si filme din Suceava !