range-maxillary

Rabla pentru electrocasnice - Ghid înscriere şi achiziție

Programul Rabla pentru electrocasnice a demarat vineri 24 mai 2019. În sesiunea din acest an, bugetul total este de 40 de milioane de lei.

Pentru a beneficia de voucherul de 200 până la 500 de lei, persoanele fizice trebuie să acceseze site-ul AFM şi să introducă toate datele cerute, respective nume, CNP, adresa de domiciliu şi să bifeze categoria sau categoria de produse pe care sunt dispuse să le dea în schimb la achiziţia unuia nou similar.

Singura categorie de produse pentru care sunt admise şi altfel de electrocasnice este cea a maşinilor de sppălat vase, pentru care vor fi admise şi maşinile de spălat rufe sau frigidere, combine frigorifice, aparate de aer condiţionat sau televizoare.

Cât primești pentru achiziția de noi electrocasnice

Ministerul Mediului a publicat recent Ghidul „Rabla pentru electrocasnice”, care extinde tipul produselor care pot fi cumpărate folosind voucherele emise la primirea celor vechi.

Astfel, potrivit ghidului,finanţarea se acordă sub formă de vouchere, pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, denumite în continuare echipamente, după cum urmează:

a) 200 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;

b) 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;

c) 300 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A++;

d) 400 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++;

e) 400 lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţa energetică la răcire (A+++/ A++);

f) 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++;

g) 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++.

h) 200 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A;

i) 500 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A+”.

Rabla pentru electrocasnice - Ghid înscriere şi achiziție

Sunt considerate cheltuieli eligibile următoarele:

- achiziţia de maşini de spălat rufe/vase, frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare, televizoare şi aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile;

- TVA aferentă echipamentelor achiziţionate prin program.

Demontarea/montarea aparatelor de aer condiţionat intră în sarcina beneficiarilor şi nu este considerată cheltuială eligibilă.

Când expiră voucherul

După ce persoana fizică s-a înscris, pe ecran va apărea un cod şi numărul de ordine. Validarea codului se va face în termen de 24 de ore de către reprezentanţii AFM şi va fi transmis pe mail sau telefon un mesaj de acceptare.

A doua zi după înscriere, pe site-ul AFM va fi publicată lista persoanelor fizice admise în program. Din acest moment, doritorii pot merge la cumpărături sau pot face comanda online, având la dispoziţie un maximum de 15 zile pentru a folosi voucherul.

Voucherele nefolosite în termen de 15 zile de la momentul înscrierii pe site-ul AFM se vor întoarce în sistem.

Maşinile de spălat reprezintă cel mai important segment din totalul de vouchere acordate, acordându-se aproximativ 9.000 vouchere, însumând ambele categorii de eficienţă energetică, fiind urmate de frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu circa 3.800 unităţi, iar cea din urmă categorie o reprezintă aparatele de aer condiţionat.

Imagini
Rabla pentru electrocasnice - Ghid înscriere şi achiziție
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere
 • What's Love Got to Do with It?

  What's Love Got to Do with It?

  Gen: Dragoste, Comedie
 • Plane

  Plane

  Gen: Actiune, Thriller
 • Babylon

  Babylon

  Gen: Drama, Comedie
 • Taximetriști

  Taximetriști

  Gen: Comedie
  Program cinematografe