range-maxillary

Suceava Alert, aplicația prin care sucevenii vor putea semnala problemele din oraș

Locuitorii municipiului Suceava vor avea la dispoziție, din toamna acestui an, o aplicație de mobil prin care vor putea semnala mai ușor autorităților locale, dar și furnizorilor de utilități, diverse probleme care necesită să fie rezolvate.

Implementarea unei astfel de soluții IT a fost solicitată de suceveni și prin votul acordat propunerilor de utilizare a bugetului participativ, la începutul anului.

„Din toamna acestui an Suceava va avea o aplicație de mobil – Suceava Alert, atât pe Android cât și pe IOS, în care sucevenii, după ce o descarcă și se loghează, vor putea transmite sesizări și incidente din municipiul Suceava, atât nouă cât și operatorilor serviciilor publice locale. În momentul de față rețelele de socializare și aplicațiile de mobil sunt în top. Din nefericire, nu mai sună lumea la Primărie, la ACET, Thermonet sau prin alte părți când apare o problemă, ci o postează pe internet. Nu zic că este rău, dar e important ca aceste informații să ajungă acolo unde trebuie, la factorii de decizie sau la cei care pot să repare ceea ce s-a stricat”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi, care a anunțat că de realizarea aplicației se ocupă deja o firmă din Oradea - Mobiversal.

Costul de realizare al acestei aplicații de mobil, care va fi disponibilă pentru cele două mari sisteme de operare pentru dispozitivele mobile, Android și IOS, este de 15.000 de lei (fără TVA). Termenul de implementare este de 40 de zile, iar timp de 12 luni de la recepție se va asigura mentenanță, suport și asistență gratuită în regim de garanție.

Suceava Alert, aplicația prin care sucevenii vor putea semnala problemele din oraș

„Aplicația este în curs de implementare, va avea un meniu principal, cu adăugare petiție, petițiile mele, profilul meu – pentru că este obligatoriu să fie logați, pentru a nu fi anonime, iar la categorii de interes vor fi: străzi, spații verzi, mobilier stradal, iluminat public, salubrizare, câini comunitari, siguranță și ordine publică, diverse.

Va fi foarte simplu de semnalat o problemă, se vor putea încărca fotografii, se poate da și locația, în cazul dispozitivelor care au activată această opțiune, iar problemele vor ajunge la serviciile de specialitate. Tot acolo vor exista și numerele de telefon la care poate fi semnalată problema respectivă.

Până atunci îi rog pe suceveni să ne semnaleze atunci când apar problemele legate de Primăria Suceava la 0230-212696 sau la Poliția Locală – 0230 – 212192.

Vom prelua aceste probleme și le vom dirija chiar și către cei care nu sunt în subordinea noastră, dar au activitate pe teritoriul Sucevei – electricitate, gaz, energie termică, etc.”, a precizat viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi.

Compania Mobiversal, căreia i-a fost atribuită sarcina de a realiza aplicația Suceava Alert este aceeași care a dezvoltat și aplicația Oradea City Report.

Cosmin ROMEGA

Imagini
Suceava Alert, aplicația prin care sucevenii vor putea semnala problemele din oraș
Impresii, ganduri ...

Premiere
 • Bloodshot

  Bloodshot

  Gen: Actiune, Drama, Fantezie, SF
 • Lassie Come Home

  Lassie Come Home

  Gen: Drama, Aventura, Familie
  Program cinematografe