range-maxillary

Suceava susține Autostrada Centenarului Marii Uniri

Conducerea municipalității sucevene a semnat un document de susținere a demersului civic "Împreună pentru A8", pentru realizarea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureș.
Primarul Ion Lungu a postat luni seara pe pagina sa de Facebook:

"Am semnat pentru "AUTOSTRADA CENTENARULUI MARII UNIRI", pentru realizarea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureș.
Avem obligația față de generațiile viitoare să ne batem pentru aprobarea şi realizarea acestui proiect.
Municipalitatea suceveană va avea reprezentanți, în perioada 8-10 septembrie 2017, la evenimentul organizat pe distanța Iaşi-Târgu Mureş, sub sloganul "Împreună pentru A8, Iași-Târgu Mureș".
”Împreună pentru A8: Ungheni – Iași – Târgu Mureș” este primul eveniment civic de anvergură organizat în Moldova.

Suceava susține Autostrada Centenarului Marii Uniri

Inițiatorii acesteia consideră că Centenarul Marii Uniri ar trebui sărbătorit în 2018 prin semnarea contractelor de atribuire pentru cele trei tronsoane ale autostrăzii A8. În acest sens, acțiunea de la începutul lunii septembrie va implica și sensibilizarea autorităților locale din localitățile direct interesate de construcția autostrăzii A8, prin semnarea unor contracte și a unor adeziuni de susținere a demersurilor demarate de grupul de inițiativă de la Iași, ce implică asumarea unor responsabilități morale și politice în sprijinirea demersurilor de construcție a autostrăzii.
Organizatorii își doresc ca evenimentul să fie unul cu impact pozitiv, atât asupra populației, cât și asupra autorităților, astfel încât să determine includerea în bugetul pe 2018 a fondurilor necesare demarării autostrăzii.


Acțiunea este una de anvergură și presupune deplasarea cu mijloace motorizate, în coloană, pe ruta Ungheni – Iași – Tg Mureș, cu opriri în principalele localități de pe traseu și cu organizarea de conferințe de presă la Iași și Tg. Mureș, precum și a unui spectacol artistic în Piața Unirii, în data de 8 septembrie. La marș vor lua parte, după estimările prezente, un autocar și un număr însemnat de autoturisme și motociclete, potrivit unui comunicat de presă.

Prin organizarea acestui eveniment grupul de inițiativă de la Iași, format din persoane responsabile, reprezentând mai multe categorii sociale și intelectuale, își propune să atragă cât mai mulți oameni interesați de dezvoltarea zonei Moldovei. De asemenea, organizatorii invită populația română și maghiară din Harghita și Mureș să se alăture demersului, în realizarea acestui proiect comun, care este benefic pentru toată țara, dat fiind că Moldova și cele două județe din Transilvania, Harghita și Mureș, reprezintă aproximativ 25% din populația țării.

Evenimentul se dorește a fi un mod inedit, dar și pragmatic de a atrage atenția autorităților că sărbătorirea Centenarului Marii Unirii, la 1 Decembrie 2018, ar trebui să însemne mai mult decât organizarea de concerte, depunerea de coroane, defilare și exerciții de imagine și că este imperativ ca ea să implice demararea lucrărilor de construcție la această autostradă, singurul lucru care poate rămâne mărturie a progresului, peste alte veacuri, pentru generațiile viitoare.

Autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ugheni, cu studiu de fezabilitate în 2021


În Masterplanul General de Transport, autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ugheni era prevăzută ca şi termen de demarare a studiului de fezabilitate perioada 2021 - 2022. Noi am adus această perioadă în 2017, să demarăm procedurile pentru reactualizarea studiului de fezabilitate.
pentru reactualizarea studiilor de fezabilitate au fost alocate, prin bugetul pe 2017, peste 15 milioane de lei, dintre care pentru porţiunea Târgu Mureş - Ditrău au fost alocaţi 7,2 milioane de lei, pentru segmentul Ditrău - Târgu Neamţ 4,2 milioane de lei, iar pentru Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni 3,8 milioane de lei.

Imagini
Suceava susține Autostrada Centenarului Marii Uniri
Suceava susține Autostrada Centenarului Marii Uniri
Suceava susține Autostrada Centenarului Marii Uniri
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere
 • What's Love Got to Do with It?

  What's Love Got to Do with It?

  Gen: Dragoste, Comedie
 • Plane

  Plane

  Gen: Actiune, Thriller
 • Babylon

  Babylon

  Gen: Drama, Comedie
 • Taximetriști

  Taximetriști

  Gen: Comedie
  Program cinematografe