range-maxillary

Taxele și impozitele locale pe 2018 pot fi plătite de luni, la Primăria Suceava

Contribuabilii suceveni dornici să plătească cât mai devreme taxele și impozitele locale și să beneficieze de reducerea de 10% care se acordă pentru plata integrală, pe tot anul, vor putea face asta de luni, 8 ianuarie.

„Încasările la Primăria Suceava vor începe de luni, 8.01.2018. Știu că sunt mulți oameni interesați să își plătească taxele și impozitele de la începutul anului, dar sunt necesare câteva zile lucrătoare pentru a actualiza programele informatice pe care le avem”, a anunțat edilul sucevean.

Și în acest an va fi acordată bonificația de 10% celor care plătesc integral dările până la data de 31 martie, oferta fiind valabilă atât pentru persoane fizice cât și juridice.

Taxele și impozitele locale pe 2018 pot fi plătite de luni, la Primăria Suceava

Conform deciziei de Consiliu Local din data de 28 noiembrie 2017, taxele și impozitele locale sunt mai mari, în medie ponderată, cu19,16%, dar la anumite taxe și impozite, precum cele pe apartamente, creșterea este undeva la 25%.

La clădirile rezidențiale deținute de persoane juridice se înregistrează cea mai mare creștere a taxelor și impozitelor locale, prin aplicarea unei cote de 0,5% din valoarea impozabilă a imobilului, comparativ cu 0,2%, cât se taxa până acum.

Noile impozite pe care le vor avea de achitat cei care își desfășoară activitățile economice în apartamente (ex. cabinete medicale, notari, magazine) sunt mai mult decât duble față de cât plăteau până acum, când achitau aceleași taxe ca un cetățean care locuiește în bloc.

Creșterea taxelor și impozitelor se va resimți și la agenții economici care dețin clădiri nerezidențiale, în cazul acestora cota de impozitare urmând să fie de 1,8% din valoarea impozabilă a imobilului, comparativ cu 1,5%, cât este în prezent.

Decizia de majorare a taxelor și impozitelor locale a fost luată deoarece reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10 la sută diminuează cu aproape 5 milioane de euro sumele care vor fi încasate în 2018, iar prin noua grilă de impozitare se va acoperi parțial „gaura” creată bugetului local.

Cosmin ROMEGA

Imagini
Taxele și impozitele locale pe 2018 pot fi plătite de luni, la Primăria Suceava
Taxele și impozitele locale pe 2018 pot fi plătite de luni, la Primăria Suceava
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere
 • What's Love Got to Do with It?

  What's Love Got to Do with It?

  Gen: Dragoste, Comedie
 • Plane

  Plane

  Gen: Actiune, Thriller
 • Babylon

  Babylon

  Gen: Drama, Comedie
 • Taximetriști

  Taximetriști

  Gen: Comedie
  Program cinematografe