range-maxillary

Taxele și impozitele locale pe 2019 se pot plăti din 7 ianuarie, la Suceava

Contribuabilii suceveni dornici să plătească cât mai devreme taxele și impozitele locale și să beneficieze de reducerea de 10% care se acordă pentru plata integrală, pe tot anul, vor putea face asta de luni, 7 ianuarie 2019.

„Știu că sunt mulți oameni interesați să își plătească taxele și impozitele de la începutul anului, dar sunt necesare câteva zile lucrătoare pentru a actualiza programele informatice, încât casieriile Primăriei Suceava vor fi deschise de luni, 7 ianuarie”, a anunțat primarul Ion Lungu.

Bonificația de 10% se acordă celor care plătesc integral dările până la data de 31 martie, oferta fiind valabilă atât pentru persoane fizice cât și juridice.

Sucevenii vor plăti taxele și impozitele la același nivel ca în 2018, conform unei decizii de Consiliu Local luată la finele anului trecut.

Taxele și impozitele locale pe 2019 se pot plăti din 7 ianuarie, la Suceava

Ultima majorare de taxe și impozite locale în municipiul Suceava a fost decisă în 2017, cu aplicare din 2018, când impozitele locale au fost mai mari, în medie ponderată, cu19,16%, dar la anumite taxe și impozite, precum cele pe apartamente, creșterea a fost și de 25%.

Atunci, decizia de majorare a taxelor și impozitelor locale a fost luată deoarece reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% a diminuat cu aproape 7 milioane de euro sumele încasate în 2018, în acest fel fiind acoperită parțial „gaura” creată bugetului local.

Modalitățile de plată a taxelor și impozitelor locale


Taxele şi impozitele locale se pot plăti direct la ghişeele municipalităţii, între orele 08.00 – 14.00, cu „bani gheață” sau cu cardul, online – conform unei proceduri descrise pe siteul primăriei și pe www.ghiseul.ro, sau prin virament bancar, în conturile municipalității, deschise la Trezorerie.

Cosmin ROMEGA

Imagini
Taxele și impozitele locale pe 2019 se pot plăti din 7 ianuarie, la Suceava
Impresii, ganduri ...

Premiere
 • Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu?

  Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu?

  Gen: Comedie, Drama
 • Faci sau taci

  Faci sau taci

  Gen: Comedie
 • The Queen's Corgi

  The Queen's Corgi

  Gen: Animatie, Comedie, Familie
  Program cinematografe
  In Curand
  • Dumbo
   29.03.2019

   Dumbo

   Gen: Aventura, Familie, Fantezie
  • Hotel Mumbai
   29.03.2019

   Hotel Mumbai

   Gen: Thriller, Drama