range-maxillary

Transport gratuit pentru pensionari, în Suceava, cu autobuzele electrice

Pensionarii din municipiul Suceava vor călători gratuit cu autobuzele societății de transport public local, TPL. Această promisiune, făcută de primarul Ion Lungu, sâmbătă, în fața celor 27 de „Cupluri de aur” sărbătorite de Buna Vestire, ar putea deveni realitate chiar de anul viitor.

„Vrem să aducem în Suceava, pe fonduri europene, cu 2% co-finanțare, 40 de autobuze electrice. Acum, 70% din cheltuielile societății de transport public local sunt pe combustibil. Asta ne va permite să facem eficientă societatea de transport public local, care este într-o situație financiară delicată. Atunci vom putea oferi pensionarilor transport gratuit. Până atunci nu putem decât să dăm aceste abonamente speciale, cu 50% reducere, pentru a menține cât de cât un echilibru. Dacă ne-am grăbi să facem transportul gratuit, cum cereau unii, falimentul TPL ar fi sigur”, a spus Ion Lungu.

Transport gratuit pentru pensionari, în Suceava, cu autobuzele electrice

Edilul sucevean le-a vorbit celor prezenți la manifestare despre lucrările care se execută anul acesta în municipiu, dar și de ceea se se va întâmpla în perioada următoare:

„Un proiect important care este în derulare se referă la reabilitarea iluminatului public, prin înlocuirea celor clasice cu lămpi led, economice și eficiente, program derulat cu fonduri elvețiene. În urma acestei investiții va scădea cel puțin la jumătate factura iluminatului public, fără a se reduce din intensitatea luminoasă.

Tot pe fonduri elvețiene vrem să pregătim infrastructura pentru transport electric în municipiul Suceava, deja a fost definitivată licitația, vom monta prize pentru încărcarea autoturismelor electrice, pentru a le folosi la încărcarea autobuzelor electrice”.

Ion Lungu a menționat că autobuzele actuale din parcul auto al TPL au deja aproape 11 ani de funcționare, unele au chiar aproape un milion de kilometri parcurși, ceea ce demonstrează că au fost viabile.

Cosmin ROMEGA

Imagini
Transport gratuit pentru pensionari, în Suceava, cu autobuzele electrice
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere
 • What's Love Got to Do with It?

  What's Love Got to Do with It?

  Gen: Dragoste, Comedie
 • Plane

  Plane

  Gen: Actiune, Thriller
 • Babylon

  Babylon

  Gen: Drama, Comedie
 • Taximetriști

  Taximetriști

  Gen: Comedie
  Program cinematografe