range-maxillary

Tururi virtuale ghidate la Hanul Domnesc Suceava

Muzeul Național al Bucovinei diversifică oferta de vizitare on-line a obiectivelor cultural turistice pe care le administrează și adaugă la deja lansatele tururi de la Cetatea Sucevei și Muzeul de Istorie, vizita on-line la Muzeul Etnografic Hanul Domnesc.

Tradiționalul, obiceiurile, autenticul zonelor etnografice ale Sucevei își dau mâna cu noile tehnologii, la Muzeul Etnografic Hanul Domnesc din Suceava, și oferă elevilor tururi ghidate, lecții de muzeu interactive, o variantă plăcută de a vizita muzeul, până atunci când vremurile ne vor permite să ne aflăm aproape unii de alții, față în față, în grup.

Tururi virtuale ghidate la Hanul Domnesc Suceava

Întrucât normele actuale nu permit, încă, deschiderea obiectivului pentru public, prin proiectul educațional lansat, propunem claselor de elevi vizite de neuitat, împreună cu colegii, oferind totodată și o alternativă cât mai plăcută la lecțiile de dirigenție, istorie, științe sociale ori școala altfel.

Îmbinând în mod recreativ vizita on-line, informațiile cu discuțiile interactive, facilitând socializarea în grup, on-line între școală și specialiștii muzeului, aducem Muzeul Etnografic Hanul Domnesc cu specificul său, cu ajutorul aplicației ZOOM, în fața viitorilor moștenitori și păstrători ai identității culturale.

Așadar, dragi elevi și cadre didactice, dacă timpurile nu ne permit, deocamdată, să ne întâlnim la vizite sau ore de muzeu, aducem muzeul în clasele voastre!

CUM PUTEȚI PARTICIPA?

Cadrele didactice care doresc să „viziteze” cu elevii Muzeul Etnografic Hanul Domnesc, se pot programa la numărul de telefon 0740652192 sau pe adresa noastră de email etnografie@muzeulbucovinei.ro. Un specialist etnograf va lua legătura cu cei doritori să participe la proiectul nostru, se vor stabili detaliile, ziua, ora, secțiunile alese etc.

CE FACEM?

Împreună cu specialiștii etnografi, vom pătrunde în fabuloasa clădire a Hanului Domnesc din Suceava, cea mai veche clădire civilă a orașului, a cărei primă atestare documentară o regăsim în documentul din 1627 prin care “Miron Barnovschi voievod dăruieşte propria casă cu pivniţe de zid din Suceava Mitropoliei de acolo cu hramul Sfântul Gheorghe, unde se găseşte trupul Sfântului Ioan cel Nou şi îngaduie ca în astfel de casă să se vândă vin, rachiu si altele, fară dobândă şi vămuire, din care însă, în schimb, va trebui să se procure luminatul la sfintele moaşte”(Vasile Gh.Miron,s.a.-Suceava-File de istorie, Documente privitoare la istoria oraşului, 1388-1918, Buc.1989).

Vom intra pe rând în încăperile de la parterul clădirii, Salonul Privat, Sala Hanului, Cămara, Bucătăria, Pivnița, Camera de Odihnă, care reconstituie atmosfera de epocă a unui han din secolele XVIII-XIX, care găzduieşte oaspeţi de seamă, dregători, negustori.

Călătoria continuă la etajul clădirii, unde sunt expuse toate genurile de artă populară din principalele zone etnografice ale judeţului, Humor, zona Dornelor, Rădăuți, Câmpulung, unde vom intra în universul unic al autenticității şi bogăţiei tradiţiilor noastre populare moştenite.

Așteptăm, cu drag, să ZOOMzăim prin Hanul Domnesc!

Imagini
Tururi virtuale ghidate la Hanul Domnesc Suceava
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere