range-maxillary

Un investitor australian vrea să construiască noul stadion al Sucevei

Amenajarea noului complex sportiv al Sucevei, în principal un nou stadion, pe terenul liber din zona Metro, s-au putea concretiza printr-un parteneriat public-privat.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că săptămâna trecută a venit la Primăria Suceava un investitor serios, din Australia, care vrea să facă noul stadion.

Australianul a spus că vrea să realizeze întreg complexul sportiv de la marginea orașului, dar i s-a explicat că Sala Polivalentă nu mai poate face parte din parteneriat, fiind prinsă în lista de lucrări a Companiei Naționale de Investiții.

Un investitor australian vrea să construiască noul stadion al Sucevei

„Oricum, a rămas foarte hotărât să vină să ne propună colaborare pentru finanțarea stadionului. Vom vedea ce se întâmplă mai departe. Problema e cum amortizează investiția, pentru că nu se poate numai din taxe și evenimente desfășurate acolo. Atunci este normal să gireze cel pentru care se face investiția, adică municipalitatea. Așa se întâmplă peste tot în lumea civilizată, numai la noi, dacă mergi să faci o astfel de garanție, te pune la împrumut și nu se poate, pentru că afectezi deficitul bugetar la nivel național”, a spus Ion Lungu.

Problema parteneriatelor public-private a fost ridicată zilele acestea și la Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România, din care face parte și edilul sucevean.

Imagini
Un investitor australian vrea să construiască noul stadion al Sucevei
Impresii, ganduri ...

Premiere
 • The Craft: Legacy

  The Craft: Legacy

  Gen: Groaza, Drama, Fantezie
  Program cinematografe
  In Curand
  • Top Gun: Maverick
   23.12.2020

   Top Gun: Maverick

   Gen: Actiune, Drama