range-maxillary

Un radautean a obtinut premiul pentru cel mai bun actor la Nashville Film Festival, în SUA

Actorul și regizorul rădăuțean Adrian Țofei a câștigat premiul special al juriului pentru cel mai bun actor la Nashville Film Festival în Statele Unite, pentru rolul din „Be My Cat: A Film for Anne", primul film horror found footage românesc.

Adrian Țofei este de asemenea regizorul, producătorul și autorul scenariului filmului, selectat la Nashville Film Festival, alături de 7 alte filme în competiția Graveyard Shift pentru marele premiul al juriului, din peste 1200 de filme de lung-metraj înscrise. Festivalul este unul dintre cele mai importante din Statele Unite, cea de-a 47-a ediție de anul acesta desfășurându-se în perioada 14-23 Aprilie. Numeroase filme selectate în edițiile anterioare au fost ulterior nominalizate la premiile Oscar.

Adrian Țofei a scris pe pagina sa Facebook că a lucrat timp de 5 ani la rolul din „Be My Cat: A Film for Anne", încercând să creeze circumstanțele care să ducă la momente de viață autentice și paradoxale cu care spectatorii să poată empatiza. El a mulțumit juriului pentru recunoașterea muncii sale, dar și profesorilor de actorie din facultate, Mircea Gheorghiu și Florin Toma, care i-au dezvăluit revoluționara metodă de actorie a lui Ion Cojar.

Filmările s-au realizat la Rădăuți în 2014, distribuția fiind completată de actrițele Sonia Teodoriu, Florentina Hariton și Alexandra Stroe. Premiera mondială a avut loc pe 1 Martie 2015 la festivalul internațional de film Fantasporto din Portugalia, urmând selecții la numeroase alte festivaluri internaționale precum TIFF (în competiție pentru cel mai bun film românesc de lung-metraj) și A Night of Horror în Sydney, Australia, unde a câștigat marele premiu pentru cel mai bun film. Publicația americană Dread Central l-a numit „potențial revoluționar", iar Audiences Everywhere l-a inclus în top 100 cele mai bune filme horror de după 2000 și top 10 filme horror din 2015. Următoarea premieră va fi cea din Austria la festivalul Fright Nights din Viena, pe 10 Mai, unde este din nou nominalizat pentru cel mai bun film.

“Found footage” este un gen cinematografic care urmează un şir al naraţiunii care se pretează a prezenta un film în totalitate, sau parţial, ca fiind o înregistrare video autentică, în cea mai mare parte fiind filmată chiar de protagoniştii istorisirii. Genul se caracterizează prin imagini luate de subiect, care face parte integrantă din acţiune cu camera, prin calitate vizuală sau calitate audio slabă. Printre cele mai cunoscute filme de acest gen se numără „The Blair Witch Project”, „REC” şi „Activitate Paranormală”.

Adrian Ţofei s-a născut în Rădăuţi pe 20 iulie 1987. A studiat actoria, metoda lui Ion Cojar, cu Mircea Gheorghiu, în cadrul Universităţii Dunărea de Jos şi şi-a luat masterul în actorie la Universitatea „Spiru Haret”. A apărut în mai multe piese de teatru, fiind şi regizorul unora dintre ele.

Cel mai nou proiect al lui Adrian Ţofei este filmul apocaliptic „We Put the World To Sleep”.

Imagini
Un radautean a obtinut premiul pentru cel mai bun actor la Nashville Film Festival, în SUA
Un radautean a obtinut premiul pentru cel mai bun actor la Nashville Film Festival, în SUA
Un radautean a obtinut premiul pentru cel mai bun actor la Nashville Film Festival, în SUA
Un radautean a obtinut premiul pentru cel mai bun actor la Nashville Film Festival, în SUA
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere
 • What's Love Got to Do with It?

  What's Love Got to Do with It?

  Gen: Dragoste, Comedie
 • Plane

  Plane

  Gen: Actiune, Thriller
 • Babylon

  Babylon

  Gen: Drama, Comedie
 • Taximetriști

  Taximetriști

  Gen: Comedie
  Program cinematografe