range-maxillary

Un spectacol după un text al lui Matei Vișniec, premiera teatrală a lunii mai la Suceava

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava anunță intrarea în producție a spectacolului „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama” de Matei Vișniec, în regia domnului Ioan Brancu, spectacol care va avea premiera vineri, 17 mai, la ora 19.00, în deschiderea Zilelor Teatrului „Matei Vișniec” 2019.

”Eroii poveștii sunt trei copii, Eliza, Adrian și Manuela, ai căror părinți lucrează în Italia. De copiii rămași acasă are grijă bunica, pisica și cățelul. Din păcate, o situație mult prea cunoscută…”

În povestea lui Matei Vișniec, însă, într-o seară, se întâmplă ceva extraordinar: în camera copiilor apare un Extraterestru. Cei patru fac cunoștință și, după ce Extraterestrul le dăruiește bulgări de timp, un plan îndrăzneț își face loc în mintea lor: îl roagă pe misteriosul lor vizitator să-i ajute să termine casa începută de părinții lor pentru ca aceștia să se poată întoarce la ei, acasă, pentru că părinții așa spun, că de asta au plecat, ca să strângă bani să-și construiască o casă nouă. Extraterestrul îi ajută, apoi le îndeplinește cele mai arzătoare dorințe iar la despărțire, căci îl cheamă și pe el cineva, acasă, nu vrea, ca amintire decât niște mărunțișuri printre care o… pijama…” a spus regizorul Ioan Brancu.

„Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama” este un spectacol cu povești de adormit copiii și de trezit ușor părinții, adică pentru toată familia.

Distribuția spectacolului: Cristina Florea, Horia Andrei Butnaru, Clara Popadiuc, Răzvan Bănuț, Alexandru Marin, Bogdan Amurăriței, Diana Lazăr, Delu Lucaci, Cătălin Ștefan Mîndru, Cosmin Panaite.

Scenografia: Ana Maria Condruz, Coregrafia: Andreea Duță, Muzica: Cári Tibor, Light design: Lucian Moga, Video design: Andrei Cozlac.

„O poveste simplă, cu animale drăguțe, cu cântece despre planete și galaxii, cu eternul conflict între bunica obosită și nepoții plini de energie… Așa pare, însă e mai mult decât atât. Sub această glazură se ascunde partea mai întunecată a poveștii, căci povestea copiilor pe care părinții îi vizitează de două ori pe an cu brațele pline de cadouri menite să le compenseze lipsa, nu e, deloc, una luminoasă. Spectacolul nu e o lecție, nici pentru copii, nici pentru părinții lor. Matei Vișniec nu dă soluții, dar le cere. Așa cum știe el cel mai bine s-o facă: elegant, discret, poetic dar puternic, convingător, emoționant” consideră regizorul premierei teatrale.

Ioan Brancu, cel care semnează regia spectacolului „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama” este un remarcabil artist păpușar și mim, dar și conferențiar universitar la secția de Păpuși-Marionete din cadrul Facultății de Teatru a UNATC București. Născut la Oravița în județul Caraș-Severin, pe data de 22 mai 1959, Ioan Brancu a absolvit ATF, secția de Păpuși-Marionete în anul 1994.

Înainte de a deveni student al Facultății de Teatru din București, Ioan Brancu a fost artist păpușar la Teatrul de Păpuși din Timișoara. Iar în 1990, ajuns în București pentru a urma studiile superioare de la ATF, acesta se angajează la Teatrul Țăndărică, pe scena căruia joacă și în prezent.

La Teatrul Țăndărică din București, a realizat numeroase roluri importante în spectacole ca Adunarea păsărilor, Sânziana și Pepelea, Harap Alb și a colaborat cu regizorii Cristian Pepino, Bogdan Drăgulescu, Ion Caramitru, Gabriel Apostol sau Alexander Hausvater.

În calitate de actor, Ioan Brancu a colaborat și cu Teatrul Național București în producțiile: Cartea lui Prospero, regia Gelu Colceag și Sergiu Anghel; Comedie Roșie, regia Alexandru Tocilescu; dar și cu Teatrul Mic în spectacolul Dragostea celor trei portocale, regia Nona Ciobanu.

În domeniul regiei de teatru, de-a lungul carierei sale, Ioan Brancu, a semnat regia pentru o serie de spectacole montate la Teatrul Țăndărică, dar și pe scenele teatrelor de copii din Ploiești, Râmnicu Vâlcea sau Craiova.

Prețul unui bilet va fi 25 de lei. Relații și rezervări, la telefon: 0759 048 677 / email: bilete@teatrulmateivisniec.ro, vânzări bilele online: www.blt.ro.


Cosmin ROMEGA

Imagini
Un spectacol după un text al lui Matei Vișniec, premiera teatrală a lunii mai la Suceava
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere
 • What's Love Got to Do with It?

  What's Love Got to Do with It?

  Gen: Dragoste, Comedie
 • Plane

  Plane

  Gen: Actiune, Thriller
 • Babylon

  Babylon

  Gen: Drama, Comedie
 • Taximetriști

  Taximetriști

  Gen: Comedie
  Program cinematografe