range-maxillary

Zilele Filmului LUX la Suceava, pe și 3 aprilie, cu acces gratuit

Zilele Filmului LUX 2022 se vor desfășura anul acesta în trei centre urbane și culturale din România: Suceava, Reșița și Sfântu Gheorghe. Manifestarea va prilejui proiecția filmelor nominalizate la Premiul Publicului LUX al Parlamentului European, ediția 2022, precum și o dezbatere cu spectatori, realizatori de producție cinematografică, regizori, scenariști, critici de film, jurnaliști specializați.

La Suceava Zilele Filmului LUX 2022 se vor desfășura la Teatrul Municipal ‘’Matei Vișniec’’, în zilele de 2 și 3 aprilie, după următorul program:

Sâmbătă, 2 aprilie

ora 17.00 - Proiecție „Flee” regia Jonas Power Rasmussen, producție Danemarca, Franța, Suedia (90 min.)

ora 19.00 - Proiecție „Great Freedom”, regia Sebastian Meise, producție Austria, Germania (116min.)

Duminică, 3 aprilie

ora 19.00 - Proiecție „Quo Vadis, Aida?” , regia Jasmila Žbanić, producție Austria, Țările de Jos, Franța, Polonia, Germania, România (103 min.)

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Filmele sunt subtitrate în limba română.

Zilele Filmului LUX la Suceava, pe și 3 aprilie, cu acces gratuit

Premiul European pentru Film al Publicului (pe scurt, Premiul Publicului LUX) a fost introdus în 2020 și este decernat în fiecare an de Parlamentul European și de European Film Academy, în parteneriat cu Comisia Europeană și cu Europa Cinemas.

Precum predecesorul său LUXFILM, Premiul LUX creează punți culturale în întreaga Europă, aducând în prim-plan filme care ating teme aflate în centrul dezbaterii publice europene.

Premiul urmărește să apropie cetățenii de sfera politică și invită publicul european să joace un rol activ și să își voteze filmele preferate.

Ceremonia de decernare a Premiului Publicului LUX va avea loc pe 8 iunie 2022, la sediul Parlamentului European de la Strasbourg. Mai multe informații se găsesc pe website-ul proiectului: www.luxaward.eu.

Imagini
Zilele Filmului LUX la Suceava, pe și 3 aprilie, cu acces gratuit
Zilele Filmului LUX la Suceava, pe și 3 aprilie, cu acces gratuit
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere