range-maxillary

Dunkirk

  (2017)
Dunkirk
Gen film:
Actiune, Drama, Thriller, Razboi
Regia:
Christopher Nolan
Actori:
Fionn Whitehead, Kenneth Branagh, Mark Rylance, Tom Hardy, Cillian Murphy, Harry Styles, James Darcy, Aneurin Barnard, Barry Keoghan, Tom Glynn Carney, Bobby Lockwood, Miranda Nolan
Nota IMDB: n/a (n/a voturi)
Durata: 107 min
Tara: france, united kingdom, united states of america

Povestea filmului Dunkirk surprinde trupele britanice şi ale aliaţilor înconjurate de inamici pe plaja franceză şi forţate să facă faţă unui asalt aproape imposibil de rezistat.Filmul reuneşte o distribuţie impresionantă din care fac parte actorii Tom Hardy („Mad Max: Drumul furiei”), Mark Rylance, Kenneth Branagh, Cillian Murphy şi debutantul Fionn Whitehead. Filmul este produs de Christopher Nolan şi Emma Thomas, iar Jake Myers este producător executiv.

Pelicula regizată de vizionarul Cristopher Nolan spune povestea evacuării trupelor britanice de pe frontul european în 1940, un moment de cotitură al celui de-al Doilea Război Mondial.

„Dunkirk” a fost declarat de mulţi critici drept cel mai bun film de război de la „Saving Private Ryan” (1998) încoace.

În vara lui 1940, armatele germane au cucerit deja Olanda și Belgia, iar Franța e foarte aproape de capitulare. În aceste condiții, guvernul britanic decide evacuarea trupelor sale încercuite lângă granița cu Belgia.

Astfel, dintr-un dezastru militar total se va naște Miracolul de la Dunkirk.

Aproape 340.000 de mii de militari au fost evacuați în 10 zile de pe plajele de la Dunkirk.

Filmul spune de fapt trei istorii diferite din trei puncte de vedere diferite: plaja, marea și aerul. Pe plajă sunt soldații, prea mulți pentru cât poate marina britanică să salveze. Pe apă vin civilii britanici, care traversează Canalul Mânecii cu micile bărci personale, un sacrificiu gratuit fără de care miracolul din Dunkirk n-ar fi fost posibil. În aer sunt piloții de la Royal Air Force, care trebuie să apere plaja și marea de avioanele inamicului.

Dunkirk beneficiază de nume sonore: Tom Hardy în rol de pilot de vânătoare, Kenneth Branagh este generalul care se ocupă de retragere, iar Cillian Murphy joacă un ofițer pe care l-a părăsit curajul.

Filmat în proporție de 75% cu camere IMAX, un record în sine, „Dunkirk” reușește să redea nu doar câteva povești individuale, dar și o experiență viscerală a războiului.

Program vizionare
Imagini
Dunkirk
Dunkirk
Dunkirk
Dunkirk
Dunkirk
Dunkirk
Dunkirk
Dunkirk
Dunkirk
Dunkirk
Dunkirk
Dunkirk
Dunkirk
Dunkirk
Dunkirk
Dunkirk
Dunkirk
Dunkirk
Dunkirk
Dunkirk
Dunkirk
Dunkirk
Dunkirk
Dunkirk
Dunkirk
Impresii, ganduri ...
Premiere
  • The Craft: Legacy

    The Craft: Legacy

    Gen: Groaza, Drama, Fantezie
    Program cinematografe