range-maxillary

Bazarul Sucevei se redeschide de sâmbătă 30 mai, de la 6 dimineața

Cel mai mare complex comercial din municipiul Suceava, Bazarul, care funcționează parțial în aer liber și parțial în hale acoperite, se deschide de sâmbătă, 30 mai, de la ora 06.00.

Decizia a fost luată de către Comitetul Local Pentru Situații de Urgență, întrunit la solicitarea primarului Ion Lungu, care a venit cu această propunere după ce a purtat mai multe discuții cu reprezentanții comercianților din Bazar, dar și cu Poliția Locală și reprezentanții Administrației Piețelor și Bazarului.

Este o decizie greu de luat, facem tot ce este posibil să respectăm legea și nu care cumva să ne trezim cu un focar de coronavirus în Bazar.

Au venit la mine o parte dintre reprezentanții comercianților din Bazar, care mi-au spus că de două luni și jumătate, nu au câștigat nici un ban, nu au din ce trăi. Nici la primărie situația nu este roz, sperăm să se mai încaseze taxe și impozite până la 30 iunie, când expiră termenul de prelungire a facilităților fiscale acordate, îi înțelegem și trebuie să le dăm o șansă și acelor oameni să câștige o bucată de pâine”, a explicat Ion Lungu decizia de a convoca Comitetul Local Pentru Situații de Urgență.

Bazarul Sucevei, în care funcționează peste 2000 de spații comerciale (majoritar chioșcuri) a fost închis pe data de 15.03.2020.

În urma voturilor exprimate de membrii Comitetului Local Pentru Situații de Urgență, comercianții care au stat “pe tușă” timp de două luni și jumătate vor putea reveni în activitate de pe 30 mai.

Bazarul Sucevei se redeschide de sâmbătă 30 mai, de la 6 dimineața

Măsuri de protecție obligatorii și mulți polițiști locali, în Bazar

Reluarea activității Bazarului este condiționată de impunerea unor măsuri stricte de siguranță publică, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Ca măsuri de protecție vom monta patru tuneluri de dezinfectare, care puverizează substanțe biocide, la intrările în Bazar, din care două la poarta 1 – principală.

În plus vom avea în teren Poliția Locală care va monitoriza să se respecte măsurile de siguranță. De asemenea, avem circuite stabilite, se face intrarea pe poarta nr. 1 și se face ieșirea pe poarta nr. 2, de lângă râul Suceava, iar altă intrare, auto, este la poarta nr. 3, cu ieșire la poarta nr. 4.

Și acolo vom avea organizat flux cu trecere prin tunel de dezinfecție, astfel încât să avem control asupra a aceea ce trece prin Bazar.

Pentru toți cetățenii care intră în Bazar purtarea măștii este obligatorie. De asemenea, se va păstra distanțarea fizică, vom urmări să se respecte asta, de aceea vom avea forțe suplimentare de Poliție în Bazar, dar și cu personalul administrativ vom monitoriza aceste aspecte”, a adăugat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Bazarul Sucevei se redeschide de sâmbătă 30 mai, de la 6 dimineața

Restaurantele și barurile din Bazar, închise

Decizia de reluarea a activităților comerciale din Bazar nu îi vizează și pe cei care au acolo spații cu funcție de restaurant sau bar.

Rămân închise restaurantele și barurile din Bazar, doar acolo unde se poate face servirea la fereastă, cu masa la pachet, se poate da autorizare pentru funcționare. Vom fi foarte fermi în perioada următoare cu tot ce se întâmplă în Bazar”, a concluzionat edilul sucevean.

Decizia de redeschidere a Bazarului a întrunit numărul de voturi necesare din partea membrilor Comitetului Local Pentru Situații de Urgență, inclusiv a reprezentanților Direcției de Sănătate Publică.

Imagini
Bazarul Sucevei se redeschide de sâmbătă 30 mai, de la 6 dimineața
Bazarul Sucevei se redeschide de sâmbătă 30 mai, de la 6 dimineața
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere
 • What's Love Got to Do with It?

  What's Love Got to Do with It?

  Gen: Dragoste, Comedie
 • Plane

  Plane

  Gen: Actiune, Thriller
 • Babylon

  Babylon

  Gen: Drama, Comedie
 • Taximetriști

  Taximetriști

  Gen: Comedie
  Program cinematografe