range-maxillary

„Căpșuni de zăpadă” - Premieră cu publicul pe scenă, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava

Căpșuni de zăpadă” de Petro Ionescu, regizat de Cosmin Panaite este cel mai nou spectacol produs de Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava și reprezintă prima montare a textului într-un teatru. Din echipa de creație a spectacolului mai fac parte: Mihai Păcurar – scenograf, Andreea Belu – coregraf, Paul Ovidiu Cosovanu – compoziție muzicală și George Roșu – grafician.

Distribuție: Cătălin Ștefan Mîndru, Horia Andrei Butnaru, Diana Lazăr, Delu Lucaci, Cristina Florea.

Spectacolul „Căpșuni de zăpadă” se joacă cu publicul pe scenă. Din acest motiv numărul de locuri este redus, iar pentru a răspunde tuturor solicitărilor de bilete, spectacolul va beneficia de două premiere, în zilele de 10 și 11 februarie, de la ora 19:00.

„Căpșuni de zăpadă” - Premieră cu publicul pe scenă, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava

Cosmin Panaite este actor şi regizor, absolvent al studiilor de licenţă (2005-2008) şi masterat (2008-2010) în Actorie la Facultatea de Teatru din Iaşi, precum şi a unui masterat în Regie la Universitatea de Arte din Târgu Mureş (2020-2022).

Ca actor, Cosmin Panaite s-a afirmat în peste 60 de roluri, jucând în spectacole semnate de către unii dintre cei mai importanţi regizori de teatru din România: Silviu Purcărete, Alexandru Dabija, Radu Apostol, Alexander Hausvater, Theodor Cristian Popescu, Bobi Pricop sau David Schwartz.

Drumul către regie îi este deschis prin colaborarea cu Teatrul Studenţesc Fabulinus, trupa de teatru a Universităţii „Ştefan cel Mare” şi a Casei de Cultură a Studenţilor din Suceava, grup alături de care a montat până acum 8 spectacole, cele mai recente dintre ele fiind „Ordinea în care a plâns Ruxandra”, de Eliza Păuna şi „QLANGEREALĂ”, de George Cocoş.

Interesat de dramaturgia contemporană, Cosmin Panaite a mai regizat la Teatrul Municipal „Matei Vişniec” spectacolele: „Sclavi” de Maria Manolescu Borșa, „Titanicul” de Florin Lăzărescu, miniproducţia muzicală „Afurisilă #honeybunnymusic”, dar şi spectacolele-lectură „Frica în sân”, de Laura Ivăncioiu şi „Insultați. Belarus(ia)” de Andrei Kureicik.

Petro Ionescu este dramaturgă și regizoare de teatru și lucrează în Cluj-Napoca. Din 2015 face parte din echipa teatrului independent Reactor de creație și experiment, unde lucrează atât ca artistă, cât și ca membră a board-ului administrativ. Petro Ionescu contribuie astfel la dezvoltarea proiectelor culturale axate pe susținerea dramaturgiei contemporane, urmărind să încurajeze cercetarea și experimentul artistic bazate pe teme relevante și actuale pentru comunitate.

Ca artistă, este interesată de contexte politice și povești personale, care implică metode colaborative de lucru, precedate de perioade de documentare. Spectacolele la care a lucrat au fost invitate la mai multe festivaluri din țară și din străinătate. Începând cu anul 2020, devine mentor și coordonatoare a rezidenței Fresh Start, fiind responsabilă de ghidarea participanților în procesul de lucru pe metode de teatru devised și elemente de performativitate.

Pe lângă Reactor de creație și experiment, a colaborat cu alte teatre sau spații culturale independente din România precum: Teatru FiX din Iași, Asociația ARENA, MACAZ- Teatru Bar Coop din București, Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca, Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale, Teatrul Național Târgu-Mureș - Compania Liviu Rebreanu, Centrul educațional de arte performative „CEVA” din Târgu Neamț.

“Vă așteptăm, cu drag, la teatru!”, au transmis reprezentanții TMMVS, care vor reveni cu noi detalii referitoare la premiera spectacolului.

Imagini
„Căpșuni de zăpadă” - Premieră cu publicul pe scenă, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere