range-maxillary

Castele, prinți și prințese din hârtie la Cetatea de Scaun a Sucevei

Muzeul Bucovinei desfășoară în perioada 19 – 23 iunie 2017, la Cetatea de Scaun a Sucevei, activitățile atelierului istorico-didactic Castele, prinți și prințese din hârtie.

Scopul proiectului de educație muzeală este acela de promovare și cunoaștere a Cetății de Scaun a Sucevei, a perioadei medievale, prin intermediul activităților creative și a jocului interactiv. Activitățile atelierului istorico-didactic urmăresc stimularea creativității copiilor, dezvoltarea de abilități practice și, nu în ultimul rând, însușirea de termeni specifici arhitecturii Cetății de Scaun a Sucevei, armamentului și echipamentului oștenilor moldoveni, vestimentației specifice perioadei medievale. Proiectul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani.

Pe parcursul a cinci zile, între orele 10-13, elevii vor avea posibilitatea să construiască din hârtie Cetatea de Scaun a Sucevei, să o personalizeze cu decoruri, prinți, prințese sau oșteni.

Cu ajutorul cartonului şi a diferitelor suporturi din hârtie pe care vor fi imprimate părţi ale cetăţii, oşteni cu arme specifice perioadei medievale, domni, domniţe, decoruri, copiii vor decupa, lipi, colora şi „reconstrui” Cetatea de Scaun a Sucevei.

Pe baza informațiilor primite de la specialiștii muzeului, referitoare la istoria Cetății de Scaun a Sucevei, copiii pot simula chiar un atac asupra cetății construite de ei, folosind personaje și arme medievale realizate tot din hârtie.

La finalul atelierului machetele de cetăţi vor fi expuse în Casa Custodelui iar vizitatorii Cetății de Scaun a Sucevei vor avea posibilitatea să voteze cea mai frumoasă machetă-cetate. Cele mai apreciate machete vor fi premiate, în data de 25 iunie, ora 12, de către Muzeul Bucovinei.

Pe toată durata de desfășurare a atelierului copiii vor fi îndrumaţi de către specialişti ai Serviciului Cetatea de Scaun a Sucevei şi ai Biroului Educaţie, Marketing şi Comunicare din cadrul Muzeului Bucovinei.

Participarea la atelier este gratuită.

Aşteptăm copiii interesaţi să cunoască poveşti despre perioada medievale a cetăţii de scaun, despre domnii şi domniţele timpului, despre armele şi strategiile de luptă folosite de oştenii moldoveni sau despre faptele de vitejie ale domnitorului Ştefan cel Mare, la Cetatea de Scaun a Sucevei - la proiectul nostru educaţional!

Castele, prinți și prințese din hârtie la Cetatea de Scaun a Sucevei

Imagini
Castele, prinți și prințese din hârtie la Cetatea de Scaun a Sucevei
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere
 • What's Love Got to Do with It?

  What's Love Got to Do with It?

  Gen: Dragoste, Comedie
 • Plane

  Plane

  Gen: Actiune, Thriller
 • Babylon

  Babylon

  Gen: Drama, Comedie
 • Taximetriști

  Taximetriști

  Gen: Comedie
  Program cinematografe