range-maxillary

Cod galben de vreme rea până miercuri seara

Atenționări meteo cod galben și cod portocaliu, de ploi, vânt puternic, ninsori viscolite valabile până miercuri seara.

Meteorologii au emis marți dimineață o atenționare de cod galben de ninsori viscolite la munte și de ploi în zonele mai joase de relief.

Codul galben intră în vigoare de la ora 22.00 până miercuri seara, la aceeași oră, iar la munte, îndeosebi la peste 1.500 m altitudine, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, conform celor de la ANM.

Vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zăpada și reducând vizibilitatea.

La peste 1.800 m vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.

Cod galben de vreme rea până miercuri seara

Astfel de fenomene se vor semnala în noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie) mai ales în Carpații Orientali, apoi cu precădere în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură.

În zonele mai joase de relief, în noaptea de marți spre miercuri, vântul va avea intensificări cu viteze de 55-60 km/h. Pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65-70 km/h.

În unele regiuni va ploua pe arii relativ extinse, iar cantitățile de apă vor atinge local 15 l/mp și izolat, mai ales la deal, 25 – 30 l/mp.

În cursul zilei de miercuri, vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, mai mari în sudul extrem al țării.

Codul portocaliu de miercuri, de la ora 12.00.

În județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 80 – 90 km/h. Atenționarea expiră miercuri, la ora 19.00.

Imagini
Cod galben de vreme rea până miercuri seara
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere