range-maxillary

Filmul Bacalaureat, de Cristian Mungiu, va la lansat la Cinema Modern, in prezenta regizorului

Cel mai nou lung metraj al regizorului Cristian Mungiu, „Bacalaureat”, selecționat în competiția oficială a Festivalului de film de la Cannes, va rula la Cinematograful Modern din Suceava, la scurt timp după lansarea sa internaţională.

„Pe 26 mai, la Centrul Cultural Bucovina, în sala de cinema, va avea loc vizionarea de gală a unui film românesc – Bacalaureat, realizat de regizorul Cristi Mungiu, care, înainte de rularea peliculei, va fi prezent în sală, la discuţii cu spectatorii”, a anunţat primarul Ion Lungu. Evenimentul este organizat de Primăria Suceava în parteneriat cu Radio As.

Filmul „Bacalaureat” va intra şi în competiţia pentru trofeul Palme D’Or, cea mai importantă recunoaștere pentru autorii de film de artă.

Aceasta este a treia participare a lui Cristian Mungiu în competiția oficială, la precedentele două, filmele sale fiind recompensate cu trofeul Palme d’Or, în 2007, pentru „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” și premiile pentru scenariu și interpretare feminină, în 2012, pentru „După Dealuri”. Festivalul de Film de la Cannes selecteaza in competitia oficiala circa 20 dintre cele mai bune filme ale anului, alese din 1800 de filme inscrise in competitie si se desfasoara in acest an intre 11 si 22 mai.

„Ne dorim cât mai multe colaborări de acest gen, pentru că noi suntem pe paliere diferite faţă de cinematografele comerciale, din mall-uri, nu suntem la concurenţă cu ele, ci vrem să promovăm şi evenimentele culturale, filmele româneşti în mod special. Sperăm să facem o colaborare permanentă cu regizorul Criatian Mungiu, cu care voi avea o întrevedere, să găsim o modalitate permanentă de promovare a filmului românesc”, a adăugat edilul sucevean.

Bacalaureat”, cunoscut în perioada de pregătire sub numele de „Fotografii de familie”, spune povestea unui doctor dintr-un mic oraș de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societății românești de astăzi. Filmul îi are în rolurile principale pe Adrian Titieni și pe Maria Drăguș.

Adrian Titieni a interpretat peste 50 de roluri in filme romanesti, debutand in 1986 in filmul Pas in doi, regizat de Dan Pita. Maria Dragus, actrita germana de origine romana, a debutat in Panglica alba, filmul lui Michael Haneke recompensat cu Palme d'Or in 2009.

Imagini
Premiera filmului Bacalaureat va avea loc pe 20 mai, in Romania si la Cannes
Regizorul Cristian Mungiu, cunoscut pentru filmele „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” și „După Dealuri”
Filmul Bacalaureat, de Cristian Mungiu, va la lansat la Cinema Modern, in prezenta regizorului
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere
 • What's Love Got to Do with It?

  What's Love Got to Do with It?

  Gen: Dragoste, Comedie
 • Plane

  Plane

  Gen: Actiune, Thriller
 • Babylon

  Babylon

  Gen: Drama, Comedie
 • Taximetriști

  Taximetriști

  Gen: Comedie
  Program cinematografe