range-maxillary

Furnizarea căldurii în municipiul Suceava, oprită din 4 mai, după 7 luni de sezon rece

Caloriferele sucevenilor racordați la sistemul centralizat de termoficare din municipiul reședință de județ nu mai dau căldură începând de luni, 4 mai.

În condițiile în care furnizarea căldurii în sezonul rece 2019 – 2020 a început din 4 octombrie cu “probe la cald”, din cauza unui val de aer arctic abătut asupra Europei, chiar de nu a fost o iarnă grea, sucevenii au avut în total șapte luni de sezon rece, care se regăsesc în cheltuielile lunare de întreținere.

Ca urmare a evoluţiei temperaturilor medii exterioare şi a prevederilor legislative, Thermonet Suceava va proceda la întreruperea furnizării încălzirii pentru sezonul rece 2019-2020, începând cu data de 04.05.2020 ora 12.00. Furnizarea apei calde de consum va fi efectuată în mod corespunzător după acelaşi program”, a anunțat Mugur Corlățan, directorul societății de termoficare.

Decizia de oprire a furnizării căldurii a fost luată după o analiză a evoluţiei temperaturilor medii exterioare, conform prognozelor meteo.

Conform HG nr. 425 din 1994 – privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice art. 117, oprirea încălzirii se face după 3 zile consecutiv în care temperature medie a aerului exterior depăşeşte + 10 grade C, între orele 18.00 – 6.00.

Furnizarea căldurii în municipiul Suceava, oprită din 4 mai, după 7 luni de sezon rece

Conform reprezentanților Thermonet, în perioada următoare se vor lua măsurile de izolare a instalaţiilor de încălzire în condiţii de siguranţă, se vor face diafragmările hidraulice necesare, se va face reglajul de debit pentru instalaţiile de pompare în condiţii economice şi se va proceda la reglajul instalaţiilor de furnizare apă caldă menajeră pentru sezonul cald.

Imagini
Furnizarea căldurii în municipiul Suceava, oprită din 4 mai, după 7 luni de sezon rece
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere