range-maxillary

Ilinca și Alex Florea au câștigat Finala Eurovision România cu Yodel It - video

Publicul a decis: Ilinca și Alex Florea vor reprezenta România la Eurovision Song Contest, de la Kiev.

Piesa 'Yodel it!' a primit 10.377 de voturi de la public în timpul celor 60 de minute alocate televotingului la Selecția Națională Eurovision. Melodia, compusă de Mihai Alexandru, pe versurile textierei Alexandra Niculae, a fost desemnată să reprezinte România Eurovision Song Contest, exclusiv de telespectatori. Pe locul al doilea s-a clasat MIHAI cu piesa 'I Won't Surrender', care a obținut 5.201 voturi, urmat de Instinct, cu 'Petale', melodie care a înregistrat 3.063 de voturi.

'Sunt sigură că cei doi tineri ne vor reprezenta frumos la Kiev și vom yodeli împreună în această familie a Eurovision. Urmează pentru noi o perioadă încărcată în care vom pregăti spectacolul de la Kiev. Sunt foarte mulțumită de întreaga organizare, dar și pentru că studioul TVR a fost o sală plină de emoție și bucurie — cred că acesta este cel mai important lucru. Mă bucur că telespectatorii de acasă au votat în număr atât de mare, 31.694 de voturi', a declarat Iuliana Marciuc, producător general Eurovision România, la finalul serii.

Cât timp telespectatorii au votat piesa favorită, pe scena Eurovision România s-au auzit hiturile trupei suedeze ABBA, în interpretarea celor de la Arrival. Pe lângă piesa Waterloo, cea cu care ABBA a care a câștigat Eurovisionul în 1974, ne-am bucurat să reascultăm și să dansăm pe SOS, Voules-Vous, Money, Money, Money, Mamma Mia sau Dancing Queen.

Show-ul Eurovision România i-a avut invitați în această seară și pe cei care vor reprezenta Elveția, Spania și Republica Moldova la Kiev.

Pe lângă mult-râvnitul trofeu, o creație originală realizată de artistul Dan Divrician, câștigătorul Eurovision România a primit și un CEC de 5.000 euro, sumă destinată pregătirii show-ului pentru finala internațională.

Marele câștigător al concursului 'Eurovision te premiază' este Matei Doru Dumitru din Teleorman, ales chiar de Ilinca. El a răspuns corect la întrebarea Iulianei Tudor: Care este câștigătorul Finalei Eurovision 2017? și a fost răsplătit cu o mașină Dacia Duster.

Ilinca provine dintr-o familie de muzicieni și studiază muzica de la 7 ani. A participat la festivaluri prin țară și treptat au apărut și rezultatele. La 14 ani a concurat la X factor, ca membră a unei trupe de patru fete, ajungând până în galele live. La 16 ani trece prin experiența Vocea României, ajungând până în semifinale alături de Loredana. Apoi a participat alături de antrenoarea ei în turneul național și a colaborat cu mai multe instituții de cultură din țară: Filarmonica Iași, Opera Română Cluj, Teatrul Dramatic Brașov.

Alex Florea a început să cânte de la vârsta de 16 ani. Mihai Trăistariu l-a îndreptat atunci către o școală de muzică și apoi către festivaluri. În prezent, Alex este masterand al Facultății de Arte, Secția Teatru a Universității Ovidius Constanța. A încercat cu fratele său la X Factor în 2014, dar au fost rivali, iar în 2015 a cunoscut succesul și la Vocea României.

Ilinca și Alex Florea au câștigat Finala Eurovision România cu Yodel It - video

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 și 11 mai și finala pe 13 mai. Reprezentantul țării noastre va concura în prima parte a celei de-a doua semifinale. Alături de România, în competiție s-au mai înscris 42 de țări.

Imagini
Ilinca și Alex Florea au câștigat Finala Eurovision România cu Yodel It - video
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere