range-maxillary

Împădurire în Parcul Național Călimani, pe 12 mai, în cadrul proiectului „Pădurea de Mâine”

Pe 12 mai vor fi reîmpădurite 2 hectare de teren din comuna Dorna Candrenilor, în Parcul Național Călimani.

Pădurea a fost afectată în ultimii ani de doborâturi de vânt izolate și de uscarea arborilor iar proprietara, o doamnă în vârstă, nu are resursele necesare pentru lucrările ce se impun.

Voluntarii vor planta 6.340 de puieți de molid, brad și zadă. Lucrările de îngrijire (completări cu puieți, îndepărtarea vegetației ierboase din jurul puieților) vor fi acoperite timp de șase ani în cadrul proiectului Pădurea de Mâine, în perioada 2018-2023, pentru a asigura instalarea cu succes a vegetației forestiere.

Acțiunea de plantare este organizată de compania Holzindustrie Schweighofer România, ca partener al Asociației Administratorilor de Păduri (AAP) și al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava în cadrul proiectului „Pădurea de Mâine”.

Proiectul a început în septembrie 2017 când au fost plantate 4,7 hectare cu peste 21.000 de puieți la Poieni- Solca, județul Suceava. Proiectul își propune plantarea unui milion de puieți în România, pe suprafețe private aflate în fondul forestier și care, din diverse cauze, s-au degradat și au nevoie de noi plantări.

Împădurirea și reîmpădurirea reprezintă elemente cheie în efortul de conservare a resurselor forestiere, precum și de prevenire a eroziunii, alunecărilor de teren și inundațiilor. Noile păduri pe care le planificăm vor juca, de asemenea, un rol social și de recreere important.

Împădurire în  Parcul Național Călimani, pe 12 mai, în cadrul proiectului „Pădurea de Mâine”

Proiectul Pădurea de Mâine în 2018

https://padureademaine.ro/2018/03/29/unde-plantam-in-2018/

Imagini
Împădurire în  Parcul Național Călimani, pe 12 mai, în cadrul proiectului „Pădurea de Mâine”
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere