range-maxillary

Kanal D, sancționat de CNA pentru reportajul în care prezintă Suceava ca un loc extrem de periculos (Video)

Postul național de televiziune Kanal D a fost sancționat de Consiliul Național al Audiovizualului pentru un reportaj defăimător la adresa municipiului Suceava.

Decizia CNA, de a aplica somație publică, a fost luată în ședința publică de miercuri, 13 februarie, pentru reportajul „Suceava, al patrulea cel mai periculos oraș din România”, difuzat în cadrul buletinelor de știri Kanal D din 12-13 septembrie 2017.

Întrunit în ședință publică, Consiliul Național al Audiovizualuluia analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a reclamațiilor primite și a decis să aplice somații publice următoarelor posturi de televiziune:

Kanal D - În cadrul emisiunii informative „Știrile Kanal D” din 12 și 13.09.2017, postul a difuzat un reportaj, având ca subiect topul celor mai periculoase locuri din România, fără a ține cont de prevederile art. 64 alin. (1) lit. a), b) din Codul audiovizualului [art. 64 „(1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă”];.

Drept urmare, postul TV a fost obligat ca în 24 de ore de la comunicarea decizie, să transmistă, sonor și vizual, de cel puțin 3 ori, în intervalul 18.00 – 22.00, din care o dată în principala emisiune de știri, faptul că a fost sancționat pentru respectivul material, fiind încălcate „principiile de informare corectă și imparțială a publicului”.

Atunci, postul TV a difuzat un material în care două cartiere ale Sucevei – Ițcani și Burdujeni, sunt prezentate ca zone în care infractorii îşi fac de cap, iar oamenii se tem să mai meargă pe străzi. Afirmațiile au fost făcute fără o minimă documentare, fără date concrete, ci doar pe baza unor presupuneri, reporterul Kanal D dovedindu-se mai agresiv decât cei pe care îi dădea ca exemple de „oameni de temut”.

Cosmin ROMEGA

Imagini
Kanal D, sancționat de CNA pentru reportajul în care prezintă Suceava ca un loc extrem de periculos (Video)
Impresii, ganduri ...

Premiere
 • The Broken Hearts Gallery

  The Broken Hearts Gallery

  Gen: Comedie, Dragoste
 • Ava

  Ava

  Gen: Actiune, Crima, Drama, Thriller
 • Trolls World Tour

  Trolls World Tour

  Gen: Animatie, Familie, Comedie, Fantezie, Aventura
  Program cinematografe
  In Curand
  • Greenland
   06.11.2020

   Greenland

   Gen: Actiune, Thriller
  • No Time to Die
   20.11.2020

   No Time to Die

   Gen: Actiune, Thriller, Aventura, Mister
  • Top Gun: Maverick
   23.12.2020

   Top Gun: Maverick

   Gen: Actiune, Drama