range-maxillary

Licitația pentru 15 autobuze electrice, de mare capacitate, la Suceava, demarează vineri

Transportul public de persoane din municipiul Suceava va beneficia de 15 autobuze electrice noi, de mare capacitate, a căror achiziție va fi demarată vineri, 24 mai.

Anunțul a fost făcut de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că achiziția acestora se face la pachet, pentru șapte orașe din România, prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale.

„După ce vinerea trecută am semnat contractul de finanțare pentru centrul multifuncțional Arta Ițcani – sediu de primărie și cinematograf, vineri demarează licitația pentru cele 15 autobuze electrice, de 12 metri, pe care le aducem în parteneriat cu MDRAP. Valoarea totală a contractului este de 50.426.627 de lei, iar contribuția municipiului Suceava este de 2%. Sper să se finalizeze cât mai repede licitația și să vină la noi aceste autobuze”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

În acest proiect sunt asociate șapte orașe, împărțirea s-a făcut în două loturi, după necesitățile geografice – cele cu zone de deal și cele de șes.

Autobuze electrice pentru zonă de deal sunt prinse la licitație pentru Brașov, Iași, Pitești, Sibiu, Slatina, Suceava și Tg. Mureș.

Alte 35 de autobuze electrice urmează a fi aduse în dotarea TPL Suceava de către Primărie printr-un alt proiect cu finanțare europeană.

Licitația pentru 15 autobuze electrice, de mare capacitate, la Suceava, demarează vineri

Proiectul de mobilitate urbană depus de Primăria Suceava la ADR Nord Est, în valoare de aproape 25 de milioane de euro, prevede achiziția a 25 de autobuze electrice de 12 metri, a 10 autobuze electrice de 6 metri, realizarea a 44 de stații de încărcare și amenajarea celor 47 de stații de transport public de călători, precum și reabilitarea străzii Vasile Pârvan, din Burdujeni Sat, acolo fiind în curs de amenajare noua bază auto care va deservi divizia de transport electric.

Alte 5 autobuze electrice, de mici dimensiuni, au fost cumpărate de municipalitatea suceveană din fonduri elvețiene, fiind deja aduse în curtea TPL, dar cu numere roșii, încât necesită obținerea tuturor actelor necesare pentru a fi scoase pe trasee.


Cosmin ROMEGA

Imagini
Licitația pentru 15 autobuze electrice, de mare capacitate, la Suceava, demarează vineri
Impresii, ganduri ...

Premiere
 • Dolittle

  Dolittle

  Gen: Familie, Comedie, Fantezie
 • Bad Boys for Life

  Bad Boys for Life

  Gen: Thriller, Actiune, Crima
  Program cinematografe
  In Curand
  • 1917
   24.01.2020

   1917

   Gen: Razboi, Drama
  • The Gentlemen
   31.01.2020

   The Gentlemen

   Gen: Actiune, Crima
  • Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)
   07.02.2020

   Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)

   Gen: Actiune, Crima, Aventura