range-maxillary

Patru taxiuri electrice, de luna aceasta, pe străzile Sucevei

Taxiurile electrice încep să își facă apariția pe străzile Sucevei, primele patru licențe de transport în regim de taxi pentru autovehicule cu propulsie integral electrică, fiind atribuite de joi, 5 septembrie.

Suceava este primul oraș din țară care a atribuit licențe de transport persoane în regim de taxi pentru autovehicule electrice. Procedura de atribuire a unui număr total de 15 autorizații de taxi, dintre care 8 autorizații pentru autovehicule cu propulsie integral electrică, iar 7 pentru celelalte autovehicule cu motor termic, a fost declanșată la finele lunii iunie. Raportul este de 8 la 7, adică peste 50% în favoarea taxiurilor electrice.

10 transportatori (din cei 33 înscrişi în lista de aşteptare) au depus cereri de participare cu un număr de 14 autovehicule, dar, după analizarea documentațiilor, numărul de autorizații taxi atribuie este de 11, din care 4 pentru autovehicule cu propulsie integral electrică și 7 pentru propulsie cu motor termic.

„Sucevenii vor putea călători cu taxiurile electrice, sau cu noile mașini cu motor termic, licențiate, începând cu 20 septembrie, fiind necesară parcurgerea unor etape obligatorii pentru finalizarea procedurilor”, a precizat viceprimarul Lucian Harșovschi.

Patru taxiuri electrice, de luna aceasta, pe străzile Sucevei

În Suceava sunt de anul trecut 28 de stații de încărcare (realizate cu fonduri elvețiene), la care se permite încărcarea gratuită pentru proprietarii de vehicule electrice, timp de cinci ani, iar alte stații de încărcare urmează să fie realizate printr-un proiect comun cu Administrația Fondurilor de Mediu.

Cei care vor să beneficieze de licențele exclusive pentru taxi-uri electrice au oportunitatea de a achiziționa autovehicule cu propulsie integral electrică, pentru care pot obține subvenții de 45.000 de lei (dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare) prin programul Rabla Plus.

Cosmin ROMEGA

Imagini
Patru taxiuri electrice, de luna aceasta, pe străzile Sucevei
Impresii, ganduri ...

Premiere
 • Bloodshot

  Bloodshot

  Gen: Actiune, Drama, Fantezie, SF
 • Lassie Come Home

  Lassie Come Home

  Gen: Drama, Aventura, Familie
  Program cinematografe