range-maxillary

Reparații și modernizări pe 150 de străzi din municipiul Suceava

Imediat ce vremea va permite turnarea asfaltului, în municipiul Suceava vor fi demarate ample lucrări de reparații stradale, dar și modernizări, care vor schimba complet „la față” anumite străzi.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat ieri demararea programului de reparații stradale, „un program ambițios, cu un buget de 21 de milioane de lei”.

Acesta cuprinde 150 de străzi din municipiul reședință de județ, dintre care 123 vor fi refăcute prin plombare, iar restul, cu covoare asfaltice.

„În primul rând vom termina lucrările începute anul trecut pe câteva străzi – Eternității în Burdujeni, Aleea Nucului și Ciprian Porumbescu, în Centru, Atanasie Crimca, Trandafirilor, Mărășești (porțiunea dintre Catedrală și strada Zamca), Sblt. Turturică, din Ițcani, Florilor, din Burdujeni, Ion Irimescu - ieșirea spre Moara. De asemenea, avem pe investiții prinse mai multe străzi: Mihail Sadoveanu și Bogdan Vodă, Lev Tolstoi și Constantin Morari, Trăian Țăranu – un km, Vasile Bumbac – continuarea modernizării zonei centrale. Sper ca până la venirea sezonului rece să finalizăm cât mai multe”, a spus șeful municipalității sucevene.

Strada Curtea Domnească, pietonală

O lucrare aparte va fi cea de transformare a străzii Curtea Domnească, care continuă esplanada modernizată din Centru, în zonă pietonală.

„Vrem să o facem zonă pietonală, dar cu posibilitatea de a se circula pe ea. Vom scoate acele pavele care sunt acum acolo, le vom refolosi, dar vom pune în loc pavele groase, de 8 cm, încât să se poată circula și cu mijloacele auto”, a spus Ion Lungu.

Practic, strada respectivă, ultracentrală, va fi un fel de extensie a zonei modernizate, mai ales că este intens circulată, în principal de pietoni, acolo fiind numeroase clădiri și instituții de larg interes.

Cosmin ROMEGA

Imagini
Reparații și modernizări pe 150 de străzi din municipiul Suceava
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere
 • What's Love Got to Do with It?

  What's Love Got to Do with It?

  Gen: Dragoste, Comedie
 • Plane

  Plane

  Gen: Actiune, Thriller
 • Babylon

  Babylon

  Gen: Drama, Comedie
 • Taximetriști

  Taximetriști

  Gen: Comedie
  Program cinematografe