range-maxillary

Seara de Poezie 5, vineri, la Teatrul Municipal “Matei Vișniec”

Casa de Poezie Light of ink & Editura Junimea, în parteneriat cu Teatrul Municipal “Matei Vișniec”, organizează Seara de Poezie 5.

Vineri, 9 iunie 2023, ora 18.00

Teatrul Municipal “Matei Vișniec” (spațiul expozițional etajul al III-lea)

Invitatul Serii este poetul Călin DĂNILĂ. Seara de Poezie este dedicată lansării volumului “Orchestra π”, apărut în colecția “Numele poetului (debut)” la Editura Junimea, Iași.

Prezintă volumul criticul literar Șerban AXINTE.

Moderatorul Serii este poetul Vlad SIBECHI.

Seara de Poezie 5, vineri, la Teatrul Municipal “Matei Vișniec”

Călin DĂNILĂ s-a născut la 22 ianuarie 1965 la Fălticeni. Licenţiat în Educaţie Fizică şi Sport – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Din anul 1994 este cadru didactic la Colegiul Tehnic „Mihai M. Băcescu” din Fălticeni. Membru al grupării literare „Zidul de hârtie” din Suceava. Participant la numeroase festivaluri literare şi tabere de creaţie, a susţinut mai multe lecturi publice în ţară şi în străinătate. Câştigător al Festivalului Naţional de Poezie „Costache Conachi”, ediţia a XXX-a, Tecuci, 2022. Juriul: Florina ZAHARIA, Horia GÂRBEA, Gellu DORIAN, Lucian VASILIU (preşedinte), Dan VÂŢĂ (secretarul concursului).

"Orchestra π e recuperarea unui univers interior şi a unei vieţi resimţite ca iraţionale. Este marele alibi pe care autorul ei îl are ca să nu participe la o viaţă comună şi aridă, ca să trăiască aşa cum o face personajul din cartea sa, un protagonist sinteză a multor altora. Călin Dănilă ştie că realitatea e cu totul altceva decât ceea ce ni se înfăţişează privirii. Din acest motiv e nevoie de o contra-privire, de una piezişă. Vocile din carte, sunetele „orchestrei” par atonale. Dar dodecafonia nu e un scop în sine. Este, poate, o cale neconvenţională şi derutantă de impunere a unei idei de o gravitate de-a dreptul tulburătoare: comedia – ultimul stadiu al tragediei." (Şerban AXINTE)

Imagini
Seara de Poezie 5, vineri, la Teatrul Municipal “Matei Vișniec”
Taguri: Seara de Poezie
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere