range-maxillary

"Un pas în urma serafimilor", proiecție de gală azi, la Vatra Dornei

Un film păcătos de bun, recent lansat în cinematografe, "Un pas în urma serafimilor", are premiera de gală la Vatra Dornei, sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 17.00, în prezența regizorului Daniel Sandu și a actorilor principali Ștefan Iancu și Ștefan Mihai. Vizionarea este urmată de o sesiune de fotografii, întrebări şi răspunsuri.
Evenimentul se desfășoară la Casa de Cultură "Platon Pardău", iar biletele se găsesc la secretariatul Casei de Cultură, precum și la intrarea în sală, înainte de spectacol.

Evenimentul este coordonat la nivel local de Orion FM, radioul din Țara Dornelor fiind, în ultimii ani, "vinovat" și de organizarea unei alte proiecții speciale, în prezența "Ursului de aur", a filmului "Poziția copilului".

"Un pas în urma serafimilor", proiecție de gală azi, la Vatra Dornei

Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent în vârstă de 15 ani care își dorește să devină preot și intră într-un seminar ortodox. Inițial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă își dă seama că sistemul este complet corupt și abuziv; nu după multă vreme, el și alți trei colegi sunt etichetați de consiliul școlii drept elevi-problemă. Prinși în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv și un profesor laic viclean, corupt și fără scrupule, studenții învață că minciuna, furtul, trișatul, jocurile de noroc și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească la perfecție pentru a rezista în seminar.

Din distribuția filmului fac parte, pe lângă serafimii ce vor fi prezenți și la Dorna (Ștefan Iancu - Gabriel, Ștefan Mihai-Dorneanu, Cristian Bota -Voinea) și Vlad Ivanov (Ivan), Ali Amir (Aid), Alfred Wegeman (Andrei), Nico Becker (Tudor), Ilie Dumitrescu jr. (Olah), Marian Popescu (Pedagogul) și Radu Botar (Muraru)

Producătorii filmului sunt Ada Solomon și Ioana Drăghici.

Regizorul Daniel Sandu, aflat la primul său lungmetraj, a lucrat 10 ani la acest proiect. Un film din care fiecare credincios sau ateu are ceva de descoperit. Poate chiar pe Dumnezeu.

Imagini
"Un pas în urma serafimilor", proiecție de gală azi, la Vatra Dornei
Impresii, ganduri ...

Premiere
  • The Craft: Legacy

    The Craft: Legacy

    Gen: Groaza, Drama, Fantezie
    Program cinematografe