range-maxillary

Zilele Filmului Istoric în Bucovina 2017

În zilele de 22-24 septembrie se va desfășura la Vatra Dornei cea de a III-a ediție a festivalului Zilele Filmului Istoric în Bucovina – MittelEuropa Film Festival. Prezentatorul festivalului internațional Zilele Filmului Istoric în Bucovina – MittelEuropa FilmFestival 2017 este Andrei Bărbat, absolvent al University of Hertfordshire - School of Humanities, UK (2014-2017), director și producător al filmului “Am doar 18 ani” (2014) și “Pentru România” (2016), Marea Britanie.

Zilele Filmului Istoric în Bucovina 2017


În zilele de 30 septembrie – 1 octombrie festivalul va continua în municipiul Suceava.

Program:

Sâmbătă, 30 Septembrie

15.00, Deschiderea oficială

Casa prieteniei

,,Dialogurile Bucovinene’’ în prezența autorităților locale și a Excelenței Sale Ambsadorul Austriei în România. Pannel de discuții : Uniunea Europeană la 60 de ani de la semnarea Tratatelor fondatoare de la Roma

Eveniment realizat în colaborare cu Ambasada Austriei

18.oo, Film: Vor die Morgenrote

20.oo, Concert: Cobario.

21.oo, Film: Die Getraumten

22.oo, Film: Welcome to Wien I

Duminică, 1 Octombrie

Teatru Matei Vișniec – Cinema Modern:

14.3o, Film: Welcome to Wien, III

16.3o, Prelegere: ALIN MUREȘAN, Director al Consiliului Științific IICCMER, București

17.3o, Film: Donald Trump,

18.oo, Film: Welcome to Wien II

20.3o, Film: Welcome to Wien III


Sâmbătă, 30 septembrie vor avea loc proiecții de film, conferințe și un concert în Casa Prieteniei.


Duminică, 1 octombrie, vor avea loc proiecții de film și prelegeri în cadrul incintei Teatrului “Matei Vișniec”.


Evenimentul este organizat în parteneriat cu insitituțiile locale, Primăria Municipiului Suceava, Consiliul Județean și cu Ambasada Austriei. Tocmai de aceea, în ziua de sâmbătă, 30 septembrie, va sosi la Suceava Excelența Sa Ambasadorul Austriei, care va fi primit la Consiliul Județean de reprezentanții instituțiilor locale. După aceea va urma o vizită oficială la Forumul Democrat German, urmând ca ulterior să participe la activitățile culturale din cadrul festivalului. La eveniment sunt invitați toți reprezentanții minorităților naționale din Bucovina. Organizatorii și-au propus să realizeze un dialog despre moștenirea culturală a Bucovinei între comunitățile de religie, limbă și etnie diferită, care, linii mari, poate fi numit în “Dialogurile Bucovinene”.
În zilele de 3-5 octombrie festivalul Zilele Filmului Istoric în Bucovina va continua la Cernăuți, în Bucovina de Nord, aflată în Ucraina. Proiecțiile de film, prelegerile și concertele se vor desfășura în incinta “Paul Celan” Zentrum. Participarea la toate activitățile este gratuită și se va desfășura în limba engleză pentru ca evenimentele să fie accesibile invitaților din alte state (Polonia, Germania, Austria, Ungaria), dar și populației a cărei limbă maternă este limba română ori ucraineana.
Festivalul este un eveniment internațional, fiind cel de al doilea festival de film istoric din Europa și singurul festival de film istoric desfășurat în două țări, România și Ucraina.

Zilele Filmului Istoric în Bucovina 2017


Zilele Filmului Istoric în Bucovina – MittelEuropa Film Festival se adresează elevilor, studenților și persoanelor care formează un public tânăr, unde bunul simț, buna dispoziție, umorul, vitalitatea și ironia fină nu lipsesc niciodată. Principiile și valorile pe care se bazează organizatorii sunt toleranța și respectul reciproc față de fiecare comunitate culturală, etnică, națională și resortisanții acesteia indiferent de sex, culoare, religie, limbă sau apartenență politică.
Organizatorul, Asociația Culturală Eric Voegelin este un ONG, al cărui președinte este drd. Nicolae Emilian Dranca, stabilit în Germania din 2017.

Imagini
Zilele Filmului Istoric în Bucovina 2017
Zilele Filmului Istoric în Bucovina 2017
Zilele Filmului Istoric în Bucovina 2017
Zilele Filmului Istoric în Bucovina 2017
Zilele Filmului Istoric în Bucovina 2017
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere