range-maxillary

Blues ConFusion Festival, patru zile de muzică bună

Iubitorii de blues dar şi cei care vor să descopere frumuseţea acestui gen muzical complex sunt invitaţi să participe la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional Blues ConFusion, care se desfăşoară în perioada 18 - 21 mai 2016.

Blues ConFusion Festival este cel mai mare eveniment de blues din regiune, comparabil cu evenimente de top din Europa și America, care se desfășoară pe 3 scene distincte: scena principală pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei, o scenă în parcul central al orașului, în zona Muzeului de Științe Naturale și la Universitatea Ștefan cel Mare Suceava. Pentru scenele din centru și de la universitate, accesul este gratuit.

Ediţia din 2016 aduce în faţa spectatorilor artiști care nu au mai fost niciodată în România, precum și câteva noutăți, precum susținerea de către Joe Rusi a unui seminar gratuit de blues destinat elevilor. De asemenea, o suită de invitați speciali vor oferi recitaluri de tip jam session iar la scena de la Cetate se va pregăti o zonă de „food court” cu mâncăruri gătite, deserturi și băuturi pe toate gusturile.

„Suntem convinşi că artişii invitaţi vor face o impresie foarte bună publicului sucevean şi nu numai, pentru că avem deja oaspeţi anunţaţi din toată ţara, precum şi de peste hotare – Turcia, Italia, Norvegia. Pentru prima dată în România va veni din Germania Henrik Freischlader Trio, a cărui album recent, Openness, este senzaţional, iar din SUA va veni unul dintre cei mai buni chitarişti de blues a momentului, Josh Smith”, a precizat Radu Bores, directorul executiv al Asociaţiei „Suceava Capitală Culturală Europeană”, care s-a ocupat de organizarea evenimentului, împreună cu Bobby Stroe.

Festivalul începe astăzi, la USV, cu un concert Joe Rusi & Rares Totu “Experience”, cu intrare liberă, pentru ca mâine seară, pe scena din Parcul Central să urce Ronove, Vali Răcilă, Raul Kusak, Blues Core - (Hanno Hoefer, Liviu Pop şi Raul Kusak).

Vineri, pe scena festivalului vor urca cei de la The Story Tellers (blues acustic), Lee Hedley (Irlanda) & Midnight Express – care vor cânta o combinaţie interesantă de blues şi rock&roll, precum şi Henrik Freischlader Trio.

Sâmbătă va urca pe scenă Tiny Legs Tim, din Belgia, Mike Godoroja & The Blue Spirit, iar la final, Josh Smith.

„Ne dorim ca acest eveniment să facă parte din identitatea culturală a Sucevei, să devină un element de tradiţie. Ne-am dorit foarte mult să avem o participare atât locală cât şi regională. Sunt persoane care călătoresc foarte mult să vadă astfel de evenimente”, a adăugat Radu Bores.

Noutăţile sunt cele două scene suplimentare, una din Centru şi alta la Universitate, prin care oamenii să facă cunoştinţă cu blues-ul. Pe lângă scene va fi un stand bogat cu CD-uri ale trupelor de blues.


Seminar de blues, cu Joe Rusi


Un alt element de noutate al festivalului este seminarul de blues de joi, 19 mai, de la 11.00, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, la care s-au înscris până acum 10 copii, care vor învăţa două piese, pe care le vor interpreta apoi pe scena festivalului, vineri seara, înainte de ora 20.00.

„Scopul este clar – copiii să cunoască un artist de talia lui Joe Rusi, să înveţe de la el, să înveţe munca în echipă, să facă cunoştinţă cu fenomenul blues şi să cânte”, a precizat Bobby Stroe, care vrea să încurajeze tinerii suceveni să întemeieze trupe de muzică iar în timp, alături de colaboratorii săi, să pună bazele unei şcoli muzicale la Suceava.


Abonamente de acces la concerte, cu reduceri substanţiale pentru elevi şi studenţi

Accesul la festival se face pe bază de bilete sau abonamente de acces la toate evenimentele din program, care pot fi achiziționate atât online, de pe site-ul www.suceavablues.ro, dar si de la restaurantul Centru Vechi.

„Preţul este modic raportat la costul unor concerte similare în Europa sau SUA, dar necesar, pentru a acoperi costurile de organizare a festivalului. Un abonament standard oferă peste opt ore de muzică blues de calitate - o propunere care nu se poate refuza ” consideră Radu Bores.

Pentru elevi şi studenţi se oferă reduceri substanţiale, chiar şi de peste 40%, prezenţa lor fiind dorită de organizatori în număr cât mai mare.

De exemplu, un abonament de două zile, pentru aceştia, este numai 50 de lei.

Festivalul Blues ConFusion este dedicat memoriei lui Fane Adumitroaie (născut pe 23 mai şi plecat dintre noi pe 10 mai), acesta fiind şi motivul pentru care evenimentul se desfăşoară în luna mai.

Evenimentul este organizat de Asociația Suceava Capitala Culturala Europeana in parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, alături de Muzeul Bucovinei și Centrul Cultural Bucovina.

Imagini
Blues ConFusion Festival 2016 afis
Blues ConFusion Festival 2016 Program
Blues ConFusion Festival logo
Blues ConFusion Festival 2016 seminar blues Joe Rusi
Radu Bores şi Bobby Stroe, organizatorii Blues ConFusion Festival 2016
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere
 • What's Love Got to Do with It?

  What's Love Got to Do with It?

  Gen: Dragoste, Comedie
 • Plane

  Plane

  Gen: Actiune, Thriller
 • Babylon

  Babylon

  Gen: Drama, Comedie
 • Taximetriști

  Taximetriști

  Gen: Comedie
  Program cinematografe