range-maxillary

Noaptea Muzeelor la Suceava - spectacol cu foc, muzica si proiectii de filme

Muzeul Bucovinei Suceava va marca sâmbătă, 21 mai, Noaptea Muzeelor, printr-o serie de manifestări culturale deosebite oferite publicului, care se vor desfășura în mai multe locații : Cetatea de Scaun, Hanul Domnesc, Muzeul de Științele Naturii şi Muzeul Satului Bucovinean.

La Cetatea de Scaun, Ordinul Solomonarilor va prezenta un spectacol cu foc pe teme medievale (ora 20.00), la Hanul Domnesc va avea loc un Spectacol de muzică susţinut de Zoltan Octavian Butuc - Povești minerești de I.D. Sârbu, Pritoceli muzicale pe versuri de Nichita Stănescu (ora 19.30), la Muzeul de Științele Naturii vor fi proiectate filme documentare din lumea animalelor (ora 18.00), iar la Muzeul Satului Bucovinean va avea loc un spectacol muzical prezentat de Asociația Culturală Friedrich Schwartz (ora 18.00).

Accesul vizitatorilor este permis începând cu ora 10.00, dar intrarea gratuită va fi între orele 18.00 – 24.00 pentru toate locațiile, mai puțin pentru Muzeul Satului Bucovinean, în care spațiul orar cu vizitare gratuită va fi între orele 18.00 – 20.00.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, aflat deja la a XII-a ediție. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc pe data de 18 mai.

Imagini
Noaptea Muzeelor 2016 Suceava
Ordinul Solomonarilor Suceava
Cetatea de Scaun Suceava
Muzeul de Istorie
Hanul Domnesc Suceava
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere