range-maxillary

Călătorie în timp pe patru roți. Mașinile americane și britanice care au scris istorie, expuse la Iulius Mall Suceava

Mașinile de epocă nu sunt simple autoturisme, ci sunt piese de colecție, la fel de valoroase precum o creație de artă. Câteva dintre aceste celebre minuni ale tehnologiei pot fi admirate la Iulius Mall Suceava, unde sunt expuse nouă mașini produse în Statele Unite ale Americii și în Marea Britanie, în perioada 1914-1977.

Acestea ne reamintesc care era definiția eleganței și a rafinamentului înainte ca era vitezei să schimbe accentul de la personalitate și estetică către putere.

Iubitorii mașinilor de colecție pot admira, la parterul Iulius Mall Suceava, până duminică, 27 iunie 2021, 5 autoturisme americane și 4 britanice și pot afla poveștile lor impresionante.

Călătorie în timp pe patru roți. Mașinile americane și britanice care au scris istorie, expuse la Iulius Mall Suceava

Astfel, la Iulius Mall Suceava a sosit celebrul Corvette 1976, numit de americani și America's Sports Car, o mașină simbol produsă de Chevrolet, care în timp a devenit sinonimul libertății și al aventurii pentru pasionații din întreaga lume.

Expoziției i se alătură și Dodge DU 1935, produs în serie limitată de doar 193 de exemplare și care a surprins pe toată lumea cu design-ul său.

Dodge DU 1935
Dodge DU 1935

Tot aici poate fi văzut superbul Model T 1914 de la Ford, ce a revoluționat istoria automobilulului și pentru care a fost aleasă culoarea neagră, creatorul său Henry Ford spunând că „Orice client poate avea o mașină în culoarea preferată, dacă aceasta este neagră”.

Prezent este și succesorul modelului T, Modelul A, pentru construirea căruia fabricile Ford au fost închise aproape un an și pentru care cererea din partea publicului a fost uriașă.

Model T 1914 de la Ford
Model T 1914 de la Ford

Gama Ford este completată de Mustang 1966, ce s-a bucurat de faimă încă din anii `60, fiind folosit în multe filme de acțiune de la Hollywood.

La fel de spectaculoase sunt și mașinile britanice.

Bentley S3 a fost prezentat pentru prima dată la Salonul Auto de la Paris din octombrie 1962 și este un automobil de lux ce poate fi admirat la Iulius Mall Suceava.

Bentley S3
Bentley S3

Cu siguranță atrage atenția și Jaguar E-Type 1971, o combinație între frumusețe, performanță și competitivitate, ce în 2008 a fost desemnată în The Daily Telegraph pe locul întâi în top 100 cele mai frumoase mașini din lume, iar Enzo Ferrari a denumit-o „Cea mai frumoasă mașină produsă vreodată”.

Jaguar E-Type 1971
Jaguar E-Type 1971

Un alt autoturism remarcabil, produs în doar 200 de exemplare, este Vanden Plas Princess Limousine pe care și trupa Beatles a folosit-o ca limuzină personală în primul lor turneu european. Rolls Royce Silver Shadow 1977 încheie lista mașinilor expuse. Acest model a avut cel mai mare succes și cel mai mare volum de vânzări din gama Rolls-Royce.

Fiecare model are afișate informații, astfel încât vizitatorii să poată vedea evoluția tehnologică și diferențele în ceea ce privește designul și particularitățile de construcție. Și pentru că ai parte de astfel de experiențe de puține ori în viață, nu rata momentul și fă-ți selfie-uri cu mașinile de colecție preferate!

Imagini
Model T 1914 de la Ford
Călătorie în timp pe patru roți. Mașinile americane și britanice care au scris istorie, expuse la Iulius Mall Suceava
Dodge DU 1935
Jaguar E-Type 1971
Bentley S3
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere
 • What's Love Got to Do with It?

  What's Love Got to Do with It?

  Gen: Dragoste, Comedie
 • Plane

  Plane

  Gen: Actiune, Thriller
 • Babylon

  Babylon

  Gen: Drama, Comedie
 • Taximetriști

  Taximetriști

  Gen: Comedie
  Program cinematografe